Thursday, March 25, 2010

Τα παρεπόμενα των εκπαιδευτικών αδειών

Όπως είπαμε, το θέμα των εκπαιδευτικών αδειών είναι μεγάλο και φυσικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φροντίζουν να μη φανερώνουν όλες τις πτυχές του. Ακόμα και έτσι όμως, ξεφεύγουν από τους εμπλεκόμενους μερικές αλήθειες, που καλό είναι να τύχουν της προσοχής μας.

Έτσι λοιπόν, ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Ζαχαρίας Καψαλάκης με μία ανακοίνωσή του περιγράφει παραστατικά το τι επικρατεί στο χώρο της παιδείας:


"Κάποιοι σίγουρα είναι υπόλογοι απέναντι στον κλάδο μας, αφού από αυτόν ποτιζόμενοι και ως κισσοί συμπεριφερόμενοι, αναρριχήθηκαν στην εξουσία που σήμερα κατέχουν, απαξιώνοντας όμως βασικές αρχές που κλίθηκαν να υπηρετήσουν όταν ήταν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Που ή αξιοκρατία, που η διαφάνεια, που η αμεροληψία, που η προάσπιση των συμφερόντων των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης. Χωρίς κατάρτιση, χωρίς διοικητική εμπειρία, χωρίς δυνάμεις, χωρίς ιδέες, χωρίς δυναμικότητα, αποφασιστικότητα και ρεαλισμό σε θέσεις και απόψεις. Ήταν φυσικό επακόλουθο να τα κάνουν μπάχαλο και να έχουν διαλύσει κάθε έννοια αξιοκρατίας στο νησί."


Το δικό μας ερώτημα είναι αυτοί οι "κάποιοι" πόσοι είναι; Μήπως είναι το σύνολο σχεδόν των διαφόρων αιρετών, συνδικαλιστών, στελεχών και διευθυντών και των ακολούθων τους;

Και σίγουρα αυτά δεν περιορίζονται σε μία μόνο περιοχή της Ελλάδας!