Monday, March 15, 2010

Οικογένειες Χριστινάκη και Λιαντίνη : Άλλαξε ο κολιές

Είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις στις οποίες προβαίνουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, και ειδικά της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, προκειμένου να βολέψουν τα παιδιά τους και να εδραιώσουν τα οικογενειακά κεκτημένα τους. Σίγουρα όμως η οικογένεια Χριστινάκη κατέχει τα πρωτεία στην κατοχή της σχετικής τεχνογνωσίας, και τα καινούρια κεφάλαια της ήδη ογκώδους βιβλιογραφίας τους γίνονται όλο και πιο περιπετειώδη.

Τώρα λοιπόν έχουμε μία σύμπραξη της οικογένειας Χριστινάκη με την οικογένεια Λιαντίνη προκειμένου να βολευτούν όλοι οι γόνοι. Στην περίπτωση της οικογένειας Χριστινάκη προκαλούν θυμηδία οι ισχυρισμοί τους περί της πνευματικότητας και πατερικής κατάρτισης της οικογένειας, που μάλιστα χαρακτήρισαν την κορούλα τους ως επιστήμονα διεθνούς κύρους(!) προκειμένου να τη βολέψουν στα γρήγορα, στην περίπτωση της οικογένειας Λιαντίνη προκαλούν θυμηδία οι λόγοι και τα πονήματα του ιδρυτή της δυναστείας περί αρχαίας ελληνικής ηθικής και φιλοσοφικής στάσης απέναντι στη ζωή.

Όσοι διαβάσουν όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στο σχετικό link θα καταλάβουν πολλά από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει το σύστημα.

Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε πως οι διάφοροι τυπικοί και άτυποι κανόνες που ισχύουν για τον απλό λαό δεν ισχύουν για τα μέλη των πανεπιστημιακών δυναστειών. Χαρακτηριστικά αντιγράφουμε το παρακάτω σχόλιο:


Η κυρα Γεωργοπούλου είναι διδάκτωρ Θεολογίας ΕΚΠΑ και παριστάνει την καθηγήτρια Φιλοσοφίας.
Η κυρα Λιαντίνη είναι διδάκτωρ Παιδαγωγικής ΕΚΠΑ και παριστάνει την καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης.
Ο κυρ Λιαντίνης ήταν διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ και παρίστανε τον αναπληρωτή καθηγητή Παιδαγωγικής.


Οι παρακάτω παράγραφοι συνοψίζουν την όλη εικόνα:


"Στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κοσμήτωρ είναι η Ελένη Χριστινάκη, αναπληρωτής πρόεδρος και καθηγητής στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας ο Παναγιώτης Χριστινάκης. Από κει και πέρα παρακολουθήστε την πορεία της οικογένειας: Η κόρη Ειρήνη Χριστινάκη έλαβε διδακτορικό τον Αύγουστο του 2004 από τον πατέρα της Παναγιώτη Χριστινάκη τότε Πρόεδρο του Τμήματος που ήταν επιβλέπων του διδακτορικού της, έχοντας αποτύχει στις προσπάθειές της για διδακτορικό στη Νομική Αθηνών και στη Νομική Θράκης. Σε λίγους μήνες εκλέγεται… κατ΄ ευθείαν επίκουρη καθηγήτρια, παρακάμπτοντας το νόμο που απαιτεί κάποια χρόνια διδασκαλίας σε ΑΕΙ μετά την απόκτηση του διδακτορικού. Χαρακτηρίστηκε διεθνούς κύρους επιστήμων!!! και άκουσον άκουσον μέσα σε τρία χρόνια το 2008 σε ηλικία 35 ετών! γίνεται τακτική ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ!!!, παρακάμπτοντας πάλι το νόμο. Στη συνέχεια ο γαμπρός Χριστινάκη, Αθανάσιος Γλάρος και σύζυγος της Ειρήνης Χριστινάκη εκλέγεται επίκουρος καθηγητής στο ίδιο Τμήμα. Ο αδελφός του γαμπρού Χριστινάκη, Γεώργιος Γλάρος ετοιμάζεται και αυτός για άλλη θέση στο ίδιο Τμήμα.
Η άλλη κόρη του Χριστινάκη, Όλγα Χριστινάκη, ετοιμάζεται και αυτή για τη Σχολή και πήρε θέμα διδακτορικού με επιβλέπουσα την αδελφή της, Ειρήνη Χριστινάκη.
Ο άλλος γιός Χριστινάκη, Επαμεινώνδας Χριστινάκης, πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας, δάσκαλος στην Κύπρο, χωρίς πτυχίο Θεολογίας και χωρίς μάστερ που είναι απαραίτητο, γίνεται και αυτός υποψήφιος διδάκτωρ και στην επιβλέπουσα επιτροπή ορίζεται πάλι ο καθηγητής Χριστινάκης. Κύριε Πρύτανη τι έχετε να πείτε στους φοιτητές που αξίζουν και αγωνίζονται τίμια αλλά δεν έχουν το προνόμιο να είναι παιδιά καθηγητών; Τι έχετε να πείτε στους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς; Γιατί συμφωνείτε με την προκλητική συμπεριφορά της οικογένειας Χριστινάκη; Πρέπει να ξέρετε ότι η οικογένεια Χριστινάκη έχει και άλλα τρία παιδιά. Θα τους κάνετε όλους καθηγητές;”

Τα παιδιά σας κύριε Χριστινάκη έχουν σπουδάσει στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο κατόπιν εισαγωγής με πανελλήνιες εξετάσεις, όπως όλα τα ελληνόπουλα που τελείωσαν σχολείο στην Ελλάδα ή με τη δεύτερη υπηκοότητα της Κύπριας μαμάς Ελένης Χριστινάκη και το ειδικό ποσοστό εισαγωγής των εκ Κύπρου; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ισχύει το δεύτερο. Τα άλλα παιδάκια αγωνίζονται πολύ για να πετύχουν στη Νομική κ.λπ. με πανελλήνιες. Τώρα που ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης έχει βγει στη σύνταξη ποιόν θα βάζετε εκλεκτορικό σώμα ή θα εξακολουθείτε να τον βάζετε στην εισηγητική τριμελή, παρότι κουμπάρος;

2. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΙΑΝΤΙΝΗ

ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
Η κ Γεωργοπουλου εφτιαξε την έδρα της μουσειοδιδακτικής για την κορούλα της τη Διοτίμα Λιαντίνη, που μπήκε στο τμήμα χωρίς πτυχίο Θεολογίας και το Πρωτοφανές : Μέλος ΔΕΠ και φοιτήτρια στο ίδιο τμήμα με κατατακτήριες!!. Όπως προκύπτει από την επίσημη ιστοσελίδα, μόλις τελείωσε η κόρη Νικολίτσας (Διοτίμα) αμέσως εμφανίστηκαν ανάγκες μουσειοδιδακτικής στο τμήμα Κ.Θ.! Πριν γίνει λέκτορας η Διοτίμα διδάσκει το 1999-2001 με ΠΔ 407 στο τμήμα, παράλληλα είναι φοιτήτρια! Tην ίδια περίοδο η μητέρα της είναι πρόεδρος του τμήματος!!"


Mία συνοπτική περιγραφή του συγκεκριμένου τμήματος:


"Μπαμπάς Χριστινάκης (ως πρόεδρος ΚΘ ΕΚΠΑ) κάνει τον εαυτό του και τη σύζυγό του, μαμά Χριστινάκη (κάπου το 2004/05) καθηγητές πρώτης βαθμίδας
την κόρη Ειρήνη διδάκτορα κι αμέσως επίκουρη και πρωτοβάθμια
το γαμπρό Γλάρο διδάκτορα κι αμέσως επίκουρο
(και στις δύο περιπτώσεις στα εκλεκτορικά συμμετέχουν ως εισηγητές ή εκλέκτορες οι κουμπάροι π. Θεόδωρος Ζήσης, Νικόλαος Τζιράκης και Νίκος Νικολαϊδης)
ετοιμάζει την κόρη Όλγα με επιβλέπουσα την αδελφή Ειρήνη, τον υιό Επαμεινώνδα και τον γκόμενο της εγγονής για διδάκτορες και μέλη ΔΕΠ του ίδιου τμήματος.
Συγχρόνως κάνουν καθηγητές τον κουμπάρο Εμμανουήλ Καραγεωργούδη που ετοιμάζει τη γυναίκα του για διδάκτορα του ίδου τμήματος και τους κομματικούς νουδόφιλους, Μαρία Βασιλειάδου και Παναγιώτη Σταματόπουλο.

Πρότυπο του Χριστινάκη-πατέρα η τ. πρόεδρος και καθηγήτρια του ίδου τμήματος Νικολίτσα Γεωργοπούλου Λιαντίνη, που έκαμε τη θυγατέρα της Διοτίμα με τη συνδρομή του Σωκράτη Δεληβογιατζή και άλλων φοιτήτρια και καθηγήτρια μαζί του ίδιου τμήματος. Άλλα τέκνα δεν είχε.
Στα ίδια χνάρια βάδισαν και οι αυτοκόλλητοί της Κυριακή Κεφαλέα και Τσιτσίγκος (φοιτητές και καθηγητές μαζί).
Επίσης ο έτερος κολλητός Σωτήριος Δεσπότης έκαμε κι εκείνος τον αδελφό του Αθανάσιο διδάκτορα του ίδιου τμήματος.
Οι λοιποί του τμήματος αυτού χρησιμοποιήθηκαν ως τσόνδα στις ψηφοφορίες.
Μερικοί μάλιστα, Κατερέλλος και Αποστόλης Νικολαϊδης, γίνανε και πρόεδροι."


Ο στυλοβάτης της θεολογίας στην Ελλάδα, πατήρ Χριστινάκης, δε μπορεί παρά να είναι υπερήφανος για τα επιτεύγματα της λατρεμένης του κορούλας, η οποία τάραξε τα νερά της επιστήμης με το πρωτότυπο πόνημά της Περί του Εκκλησιαστικού Εγκλήματος της Εισαγωγής Κτήνους σε Ναό, έμμεση ίσως αναφορά στην αποκτήνωση του θεολογικού χώρου από τη βοιδόμορφη οικογένεια.



Το έμφυτο γονιδιακό ταλέντο της οικογένειας στη Θεολογία είναι τόσο έντονο, που έχει συναρπάσει την επιστημονική κοινότητα:


Οι καταγγελίες ανέφεραν επίσης ότι η δεύτερη κόρη τους, Ολγα Χριστινάκη, είχε λάβει θέμα διδακτορικού με επιβλέπουσα καθηγήτρια την αδερφή της, καθώς και ότι ο γιος τους Επαμεινώνδας Χριστινάκης, χωρίς πτυχίο Θεολογίας ή μάστερ, έγινε υποψήφιος διδάκτωρ στη Σχολή Θεολογίας. Ερωτήματα υπήρχαν και για την εκλογή του συζύγου της Ειρήνης Χριστινάκη, Αθανάσιου Γλάρου, στη θέση του επίκουρου καθηγητή στο ίδιο τμήμα.


Ο καθηγητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Μάριος Μπέγζος έδωσε μία επιπλέον διάσταση στο ζήτημα. Μας πληροφόρησε ότι δεν πρόκειται για νεποτισμό, απλώς οι Χριστινάκηδες είναι υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά τους (και από ότι φάινεται και με τους γαμπρούς τους), οπότε πρέπει να δείξουμε κατανόηση στο δράμα ενός πατέρα που αγωνιά για την αποκατάσταση των παιδιών του, εις βάρος φυσικά των παιδιών των άλλων.

Και φυσικά τα ίδια συμβαίνουν σε όλες τις σχολές, όπου η ενδογαμία και η κουμπαριά αποτελούν τα δομικά υλικά του πανεπιστημιακού συστήματος.