Friday, March 5, 2010

Η Ελλάδα και οι νέες τεχνολογίες

Σχετικό άρθρο του Βήματος μας πληροφορεί:


"Η Ελλάδα καταλαμβάνει την προτελευταία θέση μεταξύ 25 ανεπτυγμένων χωρών σε όλο τον κόσμο ως προς την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, δείχνει ο πίνακας που συντάχθηκε στο London Business School για λογαριασμό της Nokia Siemens Networks."


Η εύλογη απορία είναι ποιά είναι η προσφορά των αμέτρητων πτυχιούχων των πολυπληθών τμημάτων πληροφορικής της Ελλάδας ώστε να είμαστε σε αυτή τη θέση. Αλλά υπάρχει απάντηση: Προσπαθούν να συνεισφέρουν στην άνοδο του επιπέδου της πληροφορικής αγωνιζόμενοι να διοριστούν σε δημοτικά και γυμνάσια-λύκεια.

Μετά από αυτή την ενδιαφέρουσα σύνδεση μεταξύ του πλήθους πληροφορικάριων και τεχνολογικών επιδόσεων της χώρας, ας δούμε ποιές άλλες χώρες βρίσκονται μαζί με την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις:


"Τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη των ανεπτυγμένων χωρών καταλαμβάνουν χώρες της ανατολικής και νότιας Ευρώπης. Κατά σειρά, η Ισπανία (δείκτης συνδεσιμότητας 3,49), η Πορτογαλία (3,02), η Ουγγαρία (2.72), η Ελλάδα (2,62) και η Πολωνία (2,49)."


Δηλαδή οι υπόλοιπες χώρες των PIGS και δύο πρώην κομμουνιστικές χώρες αποτελούν τις συντρόφους της Ελλάδας στην τεχνολογική ανεπάρκεια.

Στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των μη αναπτυσσόμενων χωρών βρίσκονται το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Νιγηρία, δηλαδή οι χώρες που οι κάτοικοί τους μας προτιμούν για λαθρομετανάστευση...