Sunday, February 14, 2010

Η Αννούλα στη χώρα του blogging

Η κατάσταση στον ηλεκτρονικό χώρο της παιδείας είναι λίγο πολύ γνωστή. Υπάρχουν 2-3 γνωστά sites που ανήκουν σε μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα οποία υπάρχουν για να αναγορεύσουν τους γλείφτες ιδιοκτήτες τους σε παράγοντες της παράγκας. Υπάρχουν
αρκετοί συνήθως μόνιμοι εκπαιδευτικοί που φιλοδοξούν να κάνουν γνωστό το όνομά τους είτε με κολακευτικά σχόλια για τον εκάστοτε υπουργό, είτε ανεβάζοντας sites και blogs που υποτίθεται ότι παρουσιάζουν το κωλοσιαίο εκπαιδευτικό τους έργο, όπως το διαγώνισμα που έβαλαν πέρυσι ή το άρθρο που παρουσίασαν σε κάποια ημερίδα που οι συνάδελφοί τους πηγαίνουν για να φάνε και να μαζέψουν βεβαιώσεις.

Και φυσικά υπάρχει και η μεγάλη μάζα του απλού κόσμου που αντιδρά στις μεθοδεύσεις των πολιτικών, στην πραγματικότητα του κρατικού πανεπιστημίου, στη μετριοκρατία και αναξιοκρατία, στην προώθηση των ανεμόμυλων.

Στην περίπτωση της τωρινής υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου, θα έλεγε κανείς πως το κλίμα είναι αρνητικό για την προνομιούχο προστατευόμενη του σοσιαληστικού κινήματος. Η προστασία και η προνομιακή μεταχείριση που επεφύλαξε στην απόφοιτο του Deree Θάλεια Δραγώνα κατέδειξε και το πνεύμα στο οποίο θα κινηθεί η υπουργία της, που συμπληρώνεται με την παρουσία 46 αυλικών.

Μετά από όλα αυτά, αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της Αννούλας για διαπίστευση των blogs στο υπουργείο, ωστε να έχουν πρόσβαση στις ανακοινώσεις του υπουργείου που υποτίθεται πως θα έπρεπε να ανακοινώνονται στο επίσημο site του ΥΠΕΠΘ.

Οι διαπιστευμένοι καλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους στο ΥΠΕΠΘ, καθώς και τον αριθμό του κινητού τους ώστε να λαμβάνουν σέξυ φωτογραφίες της υπουργού:



Για τους σινεφίλ θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε να αποστέλλονται MMS με φωτογραφίες από ταινίες τρόμου και ζόμπι:



Για όσους δε γνωρίζουν, η Διαμαντοπούλου έχει ήδη "διαπιστευμένους φίλους" στο twitter, ανάμεσά τους και ο γνωστός ιδιόρρυθμος δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος, γνωστός από τη συμμετοχή του στις δραστηριότητες του Δημητρά και του Βαλιαννάτου.

Το ερώτημα είναι πόσοι από τους "bloggers" που θα σπεύσουν να διαπιστευθούν θα βρεθούν στο μέλλον σε θέσεις δημόσιων οργανισμών ή στελεχών της εκπαίδευσης...