Tuesday, February 23, 2010

Η Αννούλα και το μεγάλο κόλπο με τα κολλέγια και το ΕΚΕΠΙΣ

Σε μία χώρα όπου βασιλεύει το δίκαιο του νταή, τα ΑΕΙ του Indymedia και της κατασκευής μολότωφ και τα ΤΕΙ της ελεύθερης διακίνησης χασίς απαίτησαν να μην υπάρξει αναγνώριση του επιπέδου σπουδών των ιδιωτικών πανεπιστημίων και το κατάφεραν. Αυτό βέβαια εξυπηρετούσε και τις προθέσεις της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία εξισώνοντας τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με τα ΙΕΚ(!) βρήκε την ευκαιρία για να σώσει το ΕΚΕΠΙΣ από τη λήθη.

Μετά από αρκετά χρόνια γραφειοκρατικού βολέματος ημετέρων, το ΕΚΕΠΙΣ είχε καταφέρει να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάργησης λόγω μη υπάρξεως αντικειμένου. Ο λόγος ήταν πολύ απλός: ο κόσμος είχε κουραστεί από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του που αποσκοπούσαν στο να ευνοούνται μόνο συγκεκριμένοι.

Από το ΕΚΕΠΙΣ πέρασαν αρκετά «στελέχη» που βρήκαν αποκούμπι μετά από την προσφορά των υπηρεσιών τους σε βουλευτικά και υπουργικά γραφεία. Άτομα αγράμματα και αμόρφωτα, που με το σύστημα ΠΑΣΟΚ (και αργότερα το συμπληρωματικό σύστημα ΝΔ) βρέθηκαν να παριστάνουν τους διευθυντές και τους παράγοντες και να αποφασίζουν για επαγγελματικά δικαιώματα, διενέργεια εξετάσεων και μοίρασμα κονδυλίων και πολλά εκ των οποίων διέθεταν μόνο τις στοιχειώδεις σπουδές, και καμιά φορά ούτε και αυτές.

Αφού οι συγγενείς και φίλοι βαφτίστηκαν «πιστοποιημένοι εκπαιδευτές» πιθανών και απίθανων ειδικοτήτων, και αφού πολλοί φερέλπιδες νέοι βρέθηκαν να παίρνουν επιδόματα και πιστοποιητικά από σεμινάρια στα οποία δεν πάτησαν ποτέ, ήρθε ο καιρός που τα κονδύλια της Ευρωπαικής Ένωσης στέρεψαν και τα ΚΕΚ μοιραία βρέθηκαν σε περίοδο παρακμής. Οπότε και οι «πιστοποιημένοι εκπαιδευτές», ευνοημένα τέκνα ενός διεφθαρμένου συστήματος, βρέθηκαν χωρίς τα εισοδήματα στα οποία είχαν συνηθίσει και τα οποία αποτελούν ένα μέρος μόνο των όσων τσεπώνουν χιλιάδες μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.

Η κίνηση της Διαμαντοπούλου να επιβάλλει στα ιδιωτικά πανεπιστήμια να υπαχθούν στον έλεγχο του ΕΚΕΠΙΣ σαν να είναι ΙΕΚ δεν είναι παρά μία μεγάλη κομπίνα για να σώσει τόσο το ΕΚΕΠΙΣ όσο και τα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ.