Friday, February 12, 2010

Πτυχίο της ζωής: Η νέα εφεύρεση του "μοντέρνου" ΠΑΣΟΚ

Αφού ο φιλόδοξος Jeffrey Obamya Papanderson ισχυρίστηκε ότι πλέον μόνο όσοι έχουν μεταπτυχιακά από άριστα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης θα έχουν θέση στο νέο μοντέλο διακυβέρνησης, και αφού έστησε τη φάμπρικα κοροϊδίας
με τα βιογραφικά, αρκετοί που δεν αξιώθηκαν ούτε ένα «πτυχίο» ΚΑΤΕΕ κατέκτησαν δημόσια αξιώματα με τις ευλογίες του σοσιαληστή πρωθυπουργού.

Ίσως το πλέον εξώφθαλμο κρούσμα να ήταν η 26χρονη Αγλαία Μπαλαμάτση, αιώνια φοιτήτρια ΤΕΙ, η οποία τοποθετήθηκε στο ΔΣ του ΕΟΤ, αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει και μία μόνιμη θέση στο δημόσιο με το διορισμό της στη Βουλή. Η δικαιολογία που προέβαλαν τότε τα πράσινα παπαγαλάκια ήταν ότι η κοντόχοντρη αθλήτρια «ήξερε τη δουλειά». Για το τελευταίο δε μπορούμε να έχουμε αμφιβολίες, αφού η Αγλαία Μπαλαμάτση είχε ήδη συμπληρώσει 7 έτη στην αυλή του Γιωργάκη, μαθαίνοντας την υψηλή τέχνη της βυζαντινολογίας.

Φαίνεται όμως ότι οι υπόλοιποι μη πτυχιούχοι του συστήματος ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα πιο ευφάνταστοι. Έτσι, ο νέος Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού Γ. Πασαίος μπορεί να μην έχει πτυχίο, ο ίδιος όμως έσπευσε να προσδιορίσει ότι αυτό δεν είναι ακριβές, διότι διαθέτει το πτυχίο της ζωής.

Το πτυχίο της ζωής είναι το μεγαλύτερο πτυχίο που μπορεί να διαθέτει κανείς, και φυσικά δεν το απονέμει όποιος κι όποιος. Το απονέμουν μόνο πιστοποιημένα κόμματα με μεγάλη πείρα στην ανάδειξη ανεπάγγελτων γόνων και αδίστακτων κομματόσκυλων. Η αγορά εργασίας έχει αναδείξει το πτυχίο της ζωής στο μεγαλύτερο προσόν που μπορεί να διαθέτει κάποιος, και στη συγκεκριμένη συγκυρία τη μεγαλύτερη ζήτηση έχει το πτυχίο της ζωής που απονέμει το σύστημα ΠΑΣΟΚ στα πιστά στελέχη του.

Την ώρα λοιπόν που υπάρχει ασφυκτική πίεση στους νέους για συσσώρευση πτυχίων που δυστυχώς δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα, κάποιοι επιτήδειοι μαζεύουν τα «πτυχία της ζωής» από τα κόμματα και αποκτούν θέσεις γενικών γραμματέων.