Thursday, February 4, 2010

Οι δημοκρατικές ευαισθησίες της Διαμαντοπούλου

Το πως η Διαμαντοπούλου κατέληξε στην εξίσωση των ιδιωτικών πανεπιστημίων με ΙΕΚ θα αποτελέσει σίγουρα μνημείο σοσιαληστικής σκέψης, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία δείχνει το πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατικότητα η faux royale του ΠΑΣΟΚ.



Στη συζήτηση για το πως θα μεθοδευτεί η υπαγωγή των ιδιωτικών πανεπιστημίων στο αμαρτωλό ΕΚΕΠΙΣ πήραν μέρος ακόμα και οι πιο απίθανοι φορείς. Εκτός από τους προέδρους των ΤΕΙ, που ήθελαν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, εμφανίστηκαν και οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ (της οποίας το ΚΕΚ ήταν πρωτοπόρο στη μάσα), της ΑΔΕΔΥ, της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (!). Αυτό που είχαν κοινό όλοι αυτοί ήταν το γεγονός ότι οι συνδικαλιστάδες ήταν ενάντια στην οποιαδήποτε εξίσωση των ιδιωτικών πανεπιστημίων με τα κρατικά.

Βέβαια είναι απορίας άξιο με ποιά ιδιότητα εκφέρει άποψη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο εκπρόσωπος των εργατών(!). Όπως και να έχει, από όλη αυτή τη φιέστα που έστησαν η εσαεί κρατικοδίαιτη Διαμαντοπούλου με τη σπουδάσουσα στο Λονδίνο με τα χρώματα της ΔΑΠ Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου απουσίασαν μόνο οι εκπρόσωποι των κολλεγίων. Για την ακρίβεια, από τότε που ανέλαβε το ΥΠΕΠΘ η Διαμαντοπούλου έχει αρνηθεί να τους συναντήσει.

Αποφασίζωμεν και διατάσομεν στη σοσιαληστική του εκδοχή...