Wednesday, January 27, 2010

Ανδρέας Λυκουρέντζος: Προσοχή στο καλσόν

Ο γνωστός για την αβρότητά του από τον καιρό που έπαιζε ξύλο στα πανεπιστημιακά έδρανα ως νεολαίος εκκολαπτόμενος πολιτικάντης, βολευτής της ΝΔ στην Αρκαδία Ανδρέας Λυκουρέντζος, αποφάσισε να διακινδυνεύσει να του σκιστεί το καλσόν προκειμένου να προστατεύσει το καλσόν της συζύγου του Ευδοκίας Μπασδεκοπούλου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Σύμφωνα με ανάρτηση του press-gr, ο Λυκουρέντζος είχε αποσπάσει τη σύζυγό του Ευδοκία Μπασδεκοπούλου στο γραφείο του ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών:


"Από το ΦΕΚ (κάντε κλικ επάνω για να μεγαλώσει) που βρήκα και σας επισυνάπτω, προκύπτει ότι η σύζυγος του κ. Λυκουρέντζου -η κ. Ευδοκία Μπασδεκοπούλου- είχε αποσπαστεί, όσο ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Θανάση Σκορδά, με όσα πλεονεκτήματα σήμαινε αυτό. Η απόσπασή της ανακλήθηκε στις 23 Οκτωβρίου με απόφαση του νέου υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου. Φαντάζομαι ότι ο κ. Λυκουρέντζος θα είχε φροντίσει για την απόσπαση αυτή.
Οι κακές γλώσσες λένε πάντως ότι ο κ. Λυκουρέντζος είχε υποσχεθεί την "απόσπαση" αυτή, και όπως άλλες παρόμοιες, σε ψηφοφόρους του από την Αρκαδία, αλλά δεν το έκανε. Προτίμησε να ευνοήσει τη σύζυγό του. Γι' αυτό και δεν το έλεγε σε κανέναν, ιδιαίτερα στην Αρκαδία...
Σημειώνω επίσης ότι η σύζυγος του κ. πρώην υφυπουργού είναι υπάλληλος του ΟΑΕΔ. Δεν γνωρίζω εάν αληθεύει ότι προσελήφθη επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όταν στο αρμόδιο υπουργείο προΐστατο Αρκάς υπουργός, συμπατριώτης του κ. Λυκουρέντζου δηλαδή."




Φαίνεται όμως ότι η ανάρτηση αυτή προκάλεσε τριγμούς στις ευαίσθητες χορδές του συνεσταλμένου Ανδρέα. Με ηλεκτρονική επιστολή του επικαλείται το ήθος του, την μεγαλειώδη προσωπικότητά του και τη βολεμένη οικογένειά του ώστε με ύφος επαρχιακού μαυρογυαλούρου να απειλήσει όσους αναφέρουν το ΦΕΚ με την απόσπαση της συζύγου του:


"Αξιότιμοι κύριοι,
Με την από 10.2.2009 επιστολή μου, σας είχα ζητήσει να ανασκευάσετε το περιεχόμενο του από 9.2.2009 συκοφαντικού σε βάρος μου άρθρου, που είχατε αναρτήσει στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας, να αποκαταστήσετε την αλήθεια και να αποστείτε στο εξής από οποιαδήποτε προσβλητική αναφορά στο πρόσωπό μου. Με αφορμή το επίσης συκοφαντικό άρθρο του Άκη Σκαρφή, που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας στις 26.11.2009, το οποίο βάλλει ευθέως κατά της τιμής, της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας εμού και της οικογενείας μου, και επειδή το ήθος μου και η συνέπεια που χαρακτηρίζει την πολιτική και προσωπική ζωή μου δεν μου αφήνουν άλλα περιθώρια επιλογής, διαμαρτύρομαι για την ανωτέρω προσβολή της τιμής και της προσωπικότητάς μου και σας δηλώνω ότι θα ενεργήσω σε βάρος της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας τα νόμιμα, επιφυλασσόμενος όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου. Την προσεχή Τρίτη, 1.12.2009, πρόκειται να μεταβώ στην αρμόδια Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να κάνω χρήση όλων των νομίμων μέσων προστασίας της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του πολίτη που παρέχει το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα.
Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος,
Βουλευτής Αρκαδίας,
Πρώην Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας
και Θρησκευμάτων"


Αν και ο Ανδρέας μας πληροφορεί με ακρίβεια για το χρόνο προσέλευσής του στη γνωστή δημόσια υπηρεσία που στηρίζει το Indymedia, ξέχασε να τοποθετηθεί με την ίδια ακρίβεια στο θέμα της απασχόλησης της συζύγου του, και ιδίως στο εάν όντως είχε αποσπαστεί στο Υπουργείο Οικονομικών, ή εκτελούσε άλλα καθήκοντα στο Υπουργείο Παιδείας, και τέλος πάντων αν πατούσε ποτέ το πόδι της στο Υπουργείο Οικονομικών. Αυτές βέβαια είναι λεπτομέρειες που ισχύουν για τους απλούς υπαλλήλους, και όχι για μία τιμημένη σύζυγο Υφυπουργού.

Επίσης θα είχε ενδιαφέρον εάν ο Ανδρέας μας εξηγούσε τι τον κάνει να αναφέρει την οικογένειά του. Ίσως να είναι το γεγονός ότι η κόρη του αρμόδιου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υφυπουργού δεν πήγε σε δημόσιο σχολείο, αλλά αντίθετα η Μαρία-Άννα Λυκουρέντζου φοίτησε στο Κολέγιο Αθηνών μαζί με τους άλλους γόνους. Ίσως να είναι και το γεγονός ότι ο στοργικός μπαμπάκας της φρόντισε για τη μελλοντική της επαγγελματική αποκατάσταση σε περίπτωση που δεν καταφέρει να της κληρονομήσει την έδρα του δίνοντας αυξημένα επαγγελματικά δικαιώματα στη σχολή που φοιτεί.