Saturday, January 23, 2010

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη Δραγώνα

Διαβάζουμε στην Αυγή:


"Στήριξη στην Θ. Δραγώνα, ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, προσέφερε το τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ με αφορμή την επίθεση που δέχεται από το ΛΑΟΣ κι άλλους ακροδεξιούς κύκλους σχετικά με το επιστημονικό της έργο που οι επικριτές της δεν θεωρούν αρκετά εθνικόφρον. Η Θ. Δραγώνα είναι κοινωνική ψυχολόγος με ειδίκευση σε θέματα εθνικής ταυτότητας, καθώς και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2009."


Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ έχει συγκεκριμένο λόγο για να στηρίζει τη Δραγώνα. Και ο λόγος αυτός βρίσκεται μέσα στο τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ και δεν είναι άλλος από τη συντρόφισσα Σίσσυ Βελισσαρίου.

Η Σίσσυ Βελισσαρίου δεν είναι μόνο καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας), αλλά και μέλος του τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ, ο οποίος πρωτοστατεί στη δημιουργία επεισοδίων για να επιτύχει τη μη αναγνώριση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Όπως όμως είναι ο κανόνας για τους αριστερούς, υπάρχει μία μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα όσα υποβάλλονται στις αδαείς μάζες και στην προσωπική πρακτική. Γιατί η συντρόφισσα Σίσσυ (Ασπασία) ακολούθησε πορεία παράλληλη με αυτή της Θάλειας Δραγώνα.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το Αρσάκειο, η Αρσακειάς Ασπασία προτίμησε να εγγραφεί στο Deree στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας. Στη συνέχεια πήγε στο Essex για μεταπτυχιακές σπουδές για να επιστρέψει στην Ελλάδα, να επιτύχει αναγνώριση των τίτλων της με τον ίδιο τρόπο που το πέτυχε η Δραγώνα, και φυσικά να καταλάβει θέση στο πολύπαθο ΕΚΠΑ.

Οι συμπτώσεις είναι πολλές για να αγνοηθούν. Και οι δύο προτίμησαν το Deree, αλλά το δημόσιο πανεπιστήμιο τις δέχτηκε με ανοικτές αγκάλες για να τους δώσει καρέκλα, την ίδια στιγμή που ο μέσος απόφοιτος του Deree αντιμετωπίζεται με μίσος, απέχθεια και περιφρόνηση από τους κηφήνες δημοσιουπαλληλίσκους των κρατικών ιδρυμάτων. Και οι δύο ανήκουν σε χώρους όπου η ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί κόκκινο πανί και πρωτοστατούν στη βίαιη απαγόρευση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και οι δύο έκτισαν την καριέρα τους πάνω σε ιδεολογήματα τα οποία τελούν υπό την έγκριση ξένων παραγόντων και υπηρεσιών.

Και για τις δύο υπάρχει ένοχη σιωπή από τους κομματικούς τους χώρους για το θέμα της επιλεκτικής αναγνώρισης των σπουδών τους.

Γιατί λοιπόν οι αρχές της ισονομίας δεν ισχύουν για τις δύο πασιονάριες του Σόρος; Με ποιό δικαίωμα τα κόμματα στα οποία ανήκουν αρνούνται να αναγνωρίσουν ως πτυχιούχους τους υπόλοιπους αποφοίτους του Deree αλλά αναγνωρίζουν τις συγκεκριμένες ως «μεγάλες επιστήμονες»; Γιατί οι υπόλοιποι πτυχιούχοι ιδιωτικών πανεπιστημίων θεωρούνται από τη Διαμαντοπούλου ως «κάτοχοι μεταλυκειακής κατάρτισης» και οι δύο αίγες και λαθρομεταναστόφιλες είναι ακόμα καθηγήτριες σε δημόσιο πανεπιστήμιο και επιπλέον καταλαμβάνουν θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας;


Ειδικά για τη συντρόφισσα Σίσσυ, θα περίμενε κανείς να έχει λίγη περισσότερη τσίπα από το να συνυπογράφει βαρύγδουπες διακηρύξεις για την υπεράσπιση του Άρθρου 16. Βέβαια, στη δική της περίπτωση δε χρειάστηκε να καταργηθεί το Άρθρο 16 για να αναγνωρίσει η εξουσία το πτυχίο της.

Η συντρόφισσα Σίσσυ δεν παρέλειψε και να καταδικάσει την καταδίκη του κομμουνισμού από την Ευρωπαική Ένωση, διαλαλώντας την πίστη της σε ένα σύστημα που αν ίσχυε δε θα της επέτρεπε να σπουδάσει σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια, και μάλιστα μη αναγνωρισμένα από το Ελληνικό κράτος.

Και επειδή η συντρόφισσα Σίσσυ δεν είναι μόνο ξετσίπωτη, αλλά και κουτοπόνηρη, στο βιογραφικό της αποφεύγει τεχνηέντως να κατονομάσει το Deree:


"Η Ασπασία Βελισσαρίου είναι Καθηγήτρια Αγγλικής Λογοτεχνίας και διδάσκει στο ΤΑΓΦ από το 1992. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Μ.Α. (1979) με διάκριση και Ph.D. (1982) στο Πανεπιστήμιο του Essex στην Αγγλία. Δίδαξε στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1985-1992 ως ειδική συνεργάτις και ως Λέκτορας."


Επιπλέον, δε διστάζει να συνυπογράφει άρθρα όπως το παρακάτω:


"Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την «αναγνώριση» διπλώματος Κολλεγίου από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Η ακαδημαϊκή «αναγνώριση» των διπλωμάτων του κολλεγίου Idef, που λειτουργεί με το σύστημα της δικαιόχρησης με το Γαλλικό πανεπιστήμιο Paris 13, από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, είναι ένα ακόμα επεισόδιο στη διολίσθηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας στην εμπορευματοποίηση...

...Πρώτο συμπέρασμα: ο νόμος για την αναγνώριση των Κολλεγίων λειτουργεί ως Κερκόπορτα για την επαγγελματική αλλά και την ακαδημαϊκή ισοπέδωση των πτυχίων εφόσον τα εξισώνει με τα διπλώματα που πωλούν οι διάφορες επιχειρήσεις

...Η εξέλιξη αυτή κάνει έκδηλη την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της πρότασης του ΣΥΝ για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των κολλεγίων και κατάργηση των ποικιλώνυμων ΚΕΣ."


Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ τι άποψη έχει για το πτυχίο του μέλους του Ασπασίας Βελισσαρίου;