Monday, January 18, 2010

Η Δραγώνα και οι φίλες της

Η Θάλεια Δραγώνα δεν απασχολεί την επικαιρότητα μόνο για το ότι στην περίπτωσή της δεν έλαβε χώρα ότι ισχύει και για τους υπόλοιπους αποφοίτους του Deree, ή για τις γνωστές θέσεις της για τους ρατσιστές Έλληνες και τις συνεργασίες της με Τούρκους εθνικιστές, αλλά και για τις φίλες της που φροντίζει να αποκατασταθούν επαγγελματικά τώρα που ο ΓΑΠ ανέβηκε στην εξουσία.

Η Θεοδώρα Κόκλα είναι η νέα Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θέση που κατέλαβε όχι μόνο χάρη στη φιλία της με την απόφοιτο του Deree Θάλεια Δραγώνα, αλλά και χάρη στους αγώνες της για την επικράτηση της Νέας Τάξης. Από μία περίεργη σύμπτωση, είναι επίσης κολλητή και της Άννας Καραμάνου, που μαζί με τον σύζυγό της έλυναν και έδεναν επί υπουργείας Μαριέττας Γιαννάκου!



Επιπλέον, η Κόκλα τυγχάνει και πρόσωπου του περιβάλλοντος της βασιλομήτωρος Maggie Papandreou, με μοναδική της απασχόληση τη συμμετοχή σε διάφορες ΜΚΟ που είναι και της μόδας:


Η νέα Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός στο επάγγελμα, με μεταπτυχιακά στη Διαχείριση Περιβάλλοντος, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (Ε.Δ.Ε.Μ.) και για μια δεκαετία μέλος του Δ.Σ – υπεύθυνη διεθνών σχέσεων, επίσης πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) και μέλος ΜΚΟ που ασχολούνται με θέματα περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αθήνα, η κα Κόκλα θεωρείται ιδιαίτερα σκληρή σε θέματα διαφάνειας, ενώ από το γεγονός ότι στο ΚΕΔΕ, όπου είναι πρόεδρος, επίτιμη πρόεδρος είναι η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου, δείχνει και τους δεσμούς με την οικογένεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.


Αναρωτιέται κανείς ποιά διαφάνεια είναι εκείνη που λέει να δίνονται οι δημόσιες θέσεις στις κολλητές συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού. Επίσης αναρωτιέται κανείς γιατί οι γυναίκες μηχανικοί χρειάζονται διαφορετικό σύλλογο από τους άντρες μηχανικούς. Αυτή η απορία όμως λύνεται εύκολα αν αναλογιστεί στη συνέχεια ότι όλα τα εκκολαπτόμενα "στελέχη" χρειάζονται κάποιους βαρύγδουπους τίτλους προκειμένου να τους επικαλεστούν στο βιογραφικό τους και να εντυπωσιάσουν τους ευκολόπιστους οπαδούς που ψηφίζουν.

Διαβάζουμε στο Δελτίο των 11:


"Θηλυκός Στεργιάδης η ΕΓΑ Περιφερειάρχης της Margaret στη Θράκη
Έβαλαν την «αγωνίστρια», κατά της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού», και δεξί χέρι της Margaret ,να ανοίξει την Κερκόπορτα στη Θράκη.

Η Ντόρα Κόκλα είναι πρόεδρος της οργάνωσης της Margaret , ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ -Centre for Research and Action on Peace (ΚΕDE) , και «κολλητή» με τις κ.κ Δραγώνα και Καραμάνου

Το «Κέντρο» είναι μια ομπρέλα πρακτόρικων δραστηριοτήτων της «ΜΗΤΕΡΑΣ» (Margaret& Cia)

Επίτιμος Πρόεδρος : Μαργαρίτα Παπανδρέου

Πρόεδρος : Θεοδώρα Κόκλα

Αντιπρόεδρος : Παναγιώτα Αβραμίδου, Γενική Γραμματέας : Ελένη Σταμίρη, Ταμίας : Oumaima Rawas ,Μέλη : Κωνσταντίνα Βαρδαραμάτου ,Αντιγόνη Καραλή Δημητριάδη ,Shirin Youssefian Maanian ,Φωτεινή Σιάνου, Αμαλία Σκέπερς ,Παναγιώτα Τριτάκη ,Ευθυμία Χαλάτση ,Αναπληρωματικά Μέλη : Μόνικα Ευταξία Όλγα Παναγιώτου Βίκυ Χρυσικού

«Κύριος στόχος του ΚΕΔΕ είναι η προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης μέσω της ενδυνάμωσης των γυναικών, των νέων και της κοινωνίας των πολιτών.
Ιδιαίτεροι στόχοι του ΚΕΔΕ είναι: η πρόληψη και η ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών ειδικά των δικαιωμάτων τους στην απασχόληση, την εκπαίδευση και την υγεία. Η πρόληψη και η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας γυναικών και ο αγώνας κατά της εκμετάλλευσης, της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού».
http://www.kede.org/?page_id=413

Το ΚΕDE προσφέρει επίσης «Εκπαίδευση για την ειρήνη» (Peace Education) και Εργαστήρια Νέων (Youthcamp)

Έχει επίσης σχέση με τη λαθρομετανάστευση http://www.sctnow.org/
Και διατηρεί το περιοδικό http://diavatirio.net/diavat/news.php
Στο οποίο διαβάζουμε, για την «Έρευνα για την εκπαίδευση των μεταναστών δεύτερης γενιάς» ,Την ανακοίνωση του ΦΟΡΟΥΜ μεταναστών Κρήτης
Με τίτλο «ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»…"


Σίγουρα στο μέλλον θα μας απασχολήσει αρκετά τόσο η Κόκλα όσο και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας της Δραγώνα.