Friday, January 15, 2010

Ποιό δημόσιο πανεπιστήμιο θέλουν

Η πρόσφατη περίοδος ταραχών με αφορμή "την επέτειο του Γρηγορόπουλου" και με υποτιθέμενα αιτήματα "την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης" έδειξε ποιό δημόσιο πανεπιστήμιο θέλουν τόσο η αριστερά όσο και η ελίτ που στέλνει τα παιδιά της κατευθείαν στο εξωτερικό μέσω του ΙΒ.

Σκηνές σαν την παρακάτω είναι που οι διάφοροι ΟΛΜΕδες και ΠΟΣΔΕΠηδες παρουσίασαν σα "μαθητικούς αγώνες" και "φοιτητικές διαμαρτυρίες":



Τέτοιες σκηνές δε λαμβάνουν χώρα πρώτη φορά. Αντίθετα, είναι συχνό φαινόμενο και πάντοτε παρουσιάζονται σαν "αγωνιστικές παρεμβάσεις".

Στις ταραχές καίριο ρόλο είχε και πλήθος αλλοδαπών από κάθε πιθανή και απίθανη χώρα, ανάμεσά τους και Τούρκος που ήρθε στην Ελλάδα για να ζητήσει άσυλο! Οι άλλες εθνικότητες περιλαμβάνουν Αφγανούς, Μαροκινούς, Αλβανούς, Γεωργιανούς, Ρουμάνους, Σύριους, Πολωνούς, αλλά και Ελβετούς, Βέλγους, Γερμανούς και Φινλαδούς, που στη χώρα τους ούτε που θα τολμούσαν να πάνε στο πανεπιστήμιο και να το βανδαλίσουν.

Οι σκηνές που ακολουθούν είναι αυτές που προκάλεσαν οι διάφοροι ΟΛΜΕδες, φοιτητοπατέρες και αριστεροί "ιδεολόγοι" προκειμένου το δημόσιο πανεπιστήμιο να συνεχίσει να αποτελεί όνειδος για τη χώρα και καταφύγιο των μετρίων και όργανο που καταστρέφει τα όνειρα των νέων που οι οικογένειές τους δε μπορούν να τους στείλουν για σπουδές στο εξωτερικό.



Όταν ο Φορτσάκης, προς τιμή του, προσπάθησε να θεσπίσει την είσοδο στη Νομική μόνο με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας, δεν είναι τυχαίο που όλες οι παρατάξεις αντέδρασαν, περιλαμβανομένης της ΔΑΠ που σε μία τέτοια περίπτωση δε θα μπορεί να βάζει στη Νομική μπράβους για να λύσει τις διαφορές της με τις άλλες παρατάξεις. Βέβαια, άργησε πολύ ο Φορτσάκης να ανησυχήσει για την τήρηση της ευπρέπειας στο χάλασμα της Νομικής, και πιθανότατα να μην το έκανε αν δεν είχε μεσολαβήσει η εμπλοκή του στο θέμα της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που αν μη τι άλλο δεν έχει τέτοιες εικόνες να παρουσιάσει.