Monday, January 11, 2010

Αντώνης Σαμαράς: Άλλος ένας γόνος στην εξουσία

Η άνοδος του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος που κατάφερε να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ στο ποιός θα διαλύσει περισσότερο τη χώρα υποδεικνύει και μία πραγματικότητα που πολλοί θέλουν να αγνοούν:

Ο Σαμαράς όχι μόνο είναι γόνος μίας πολιτικής οικογένειας και ξέρει από τζάκια περισσότερα από όσα θέλει να νομίζουμε, αλλά δε χρειάστηκε να κάνει ποτέ στη ζωή του κάποια δουλειά. Εκτός φυσικά αν το επάγγελμα του πολιτικού θεωρείται δουλειά.

Η φωτογραφία του φοιτητή Σαμαρά μαζί με το ΓΑΠ δείχνει μία σκληρή πραγματικότητα: Όλοι οι γόνοι βρίσκονται να έχουν υπάρξει συμμαθητές στο Κολλέγιο Αθηνών ή σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Και αυτό είναι πιο προφανές όταν μιλάμε για μία εποχή όπου δύσκολα μία μέση ελληνική οικογένεια μπορούσε να αντέξει το οικονομικό βάρος των σπουδών στο εξωτερικό.

Αφού ο Σαμαράς πέρασε μία περίοδο ως ντράμερ, κυνηγός του ποδόγυρου, τενίστας και χαρούμενος φοιτητής, προσγειώθηκε στο βουλευτικό αξίωμα στην ηλικία των 27 ετών.

Τα παιδιά του Σαμαρά συνεχίζουν την οικογειακή παράδοση: Η κόρη του ήταν συμμαθήτρια της κόρης του ΓΑΠ στο Κολλέγιο Αθηνών, ενώ τώρα σπουδάζουν μαζί στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο. Το πιθανότερο είναι ότι θα προσγειωθούν μαζί στην πολιτική σε λίγα χρόνια...