Friday, January 8, 2010

Η Αννούλα και το αμαρτωλό ΕΚΕΠΙΣ

Προκειμένου να μην αναγνωρίσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα και ο γιός της να μην έχει πρόσθετο ανταγωνισμό όταν γυρίσει από τις σπουδές στο εξωτερικό για τις οποίες προετοιμάζεται στο ΙΒ, η κρατικοδίαιτη Άννα Διαμαντοπούλου κατέληξε σε άλλον έναν λογικό και νομικό ακροβατισμό: Την υπαγωγή των ιδιωτικών πανεπιστημίων στο ΕΚΕΠΙΣ.

Σύμφωνα με την Αννούλα, το ΕΚΕΠΙΣ δε θα υπάγεται πλέον στο Υπουργείο Απασχόλησης, αλλά θα περάσει στο Υπουργείο Παιδείας, και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα υποχρεωθούν να υπαχθούν σε ένα φορέα που ουσιαστικά ασχολείται με διάφορες τεχνικές ειδικότητες άσχετες με τριτοβάθμιες σπουδές.

Μέχρι τώρα, το ΕΚΕΠΙΣ είχε την εποπτεία των ΚΕΚ. Επειδή όμως οι Ευρωπαίοι κουτόφραγκοι κατάλαβαν τι γίνεται και άρχισαν να κλείνουν τις στρόφιγγες του χρήματος, τα ΚΕΚ άρχισαν να έχουν αναδουλειές και το ΕΚΕΠΙΣ να μένει χωρίς αντικείμενο. Για όσους δε γνωρίζουν, το ΕΚΕΠΙΣ είναι ένα μέρος στο οποίο έχουν μαζευτεί διάφοροι κηφήνες και επαγγελματίες στελέχη επιτροπών, το οποίο έχει δημιουργήσει ένα μητρώο από δήθεν πιστοποιημένους εκπαιδευτές τεχνικών ειδικοτήτων.

Προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του το ΕΚΕΠΙΣ, είχε δημιουργήσει ένα πολύπλοκο σύστημα γραφειοκρατικών διαδικασιών, με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα κλειστό club γνωστών μεταξύ τους, οι οποίοι και μοιραζόντουσαν διάφορες θέσεις σε επιτροπές και οργανισμούς.

Η πονηρή Διαμαντοπούλου προσπαθεί με την κίνηση αυτή να πετύχει πολλούς στόχους. Ο ένας είναι να βρει αντικείμενο στο ΕΚΕΠΙΣ, καθώς θα υποχρεώσει τους καθηγητές των ιδιωτικών πανεπιστημίων να είναι πιστοποιημένοι, οπότε και θα πιέσει για την πρόσληψη των εγγεγραμμένων "πιστοποιημένων καθηγητών". Άλλωστε η Αννούλα ξέρει από τέτοιες δομές, μιά και σε πολύ νεαρή ηλικία το ΠΑΣΟΚ της έδωσε την καλύτερη καρέκλα στο φορέα που προϋπήρχε του ΙΔΕΚΕ.

Ο άλλος στόχος είναι η υποτίμηση και υποβάθμιση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που η Διαμαντοπούλου θέλει να υποχρεώσει να ονομάζονται «Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» ώστε να τεθούν στην ίδια κατηγορία με τα ΙΕΚ. Έτσι, οργανισμοί όπως το Deree, το ALBA και το AIT θα υποχρεωθούν από το σοσιαληστικό κράτος να θεωρηθούν ότι προσφέρουν απλώς "μεταλυκειακή εκπαίδευση και κατάρτιση".

Ο τρίτος στόχος είναι η διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης στα κρατικά πανεπιστήμια, με τη διατήρηση τόσο του ασύλου όσο και του γενικότερου καθεστώτος ασυδοσίας εκ μέρους κομμάτων, καθηγητάδων και φοιτητοπατέρων και άλλων αλητών.



Εάν δεν δοθεί η ευκαιρία στα ιδιωτικά πανεπιστήμια να αναδειχθούν, τότε ο πολύς κόσμος θα συνεχίσει να αποτελεί την πελατεία των κρατικών πανεπιστημίων χωρίς δυνατότητα αντίδρασης, και οι φοιτητές που πραγματικά θέλουν και αξίζουν να μορφωθούν θα συνεχίσουν να υποχρεώνονται να υπομένουν την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί.

Ίσως θα έπρεπε οι υγιείς δυνάμεις των blogs να οργανώσουν διαμαρτυρίες ενάντια στο κρατικό μονοπώλιο που υποχρεώνει τους νέους να υπομένουν τη σήψη και την παρακμή!