Thursday, January 7, 2010

Οι εκπαιδευτικοί πρώτοι στην υποκίνηση των ταραχών

Είναι γνωστό πως οι εκπαιδευτικοί, και ιδιαίτερα εκείνοι που ασχολούνται με το άθλημα του συνδικαλισμού, είναι οι πρώτοι που υποκινούν τη νεολαία σε ταραχές και σε παραβατικές συμπεριφορές, και αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν, γιατί οι ΟΛΜΕδες είναι οι ίδιοι πρώτοι στην αλητεία και στην έλλειψη ήθους και μόρφωσης.

Τα όσα έγιναν στην επέτειο του Αλέξη (όχι αυτού της Βέροιας, που δε συγκινεί τους ΟΛΜΕδες, αλλά αυτού της Εκάλης) αποτελούν απλώς μία ακόμα ένδειξη για το φαινόμενο αυτό:

Η 55χρονη μαθηματικός Αγγελική Κουτσουμπού, συνδικαλίστρια του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος, συμμετείχε στις πορείες όπου βρέθηκε να τραυματίζεται. Τη συμπαράστασή τους έσπευσαν να δηλώσουν με την επίσκεψή τους στο κρεββάτι του πόνου ο υφυπουργός ΠΡΟΠΟ Βούγιας και ο ΓΓ ΠΡΟΠΟ Τασούλας. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας τραυματίστηκαν 4 πολίτες και 16 αστυνομικοί, αλλά οι ΠΡΟΠΟτζήδες δε μπήκαν στον κόπο να επισκευτούν τους υφιστάμενούς τους.

Η Νατάσα Βουρνά, δασκάλα στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, συνελήφθη ενώ συμμετείχε στην κατάληψη του Κερατσινίου, την ώρα που δίδασκε στους μαθητές της πως γίνονται οι καταλήψεις. Σε χρόνο ρεκόρ, Η Βάσω Νικολάου και ο Φίλιππος Κέγκος, τοπικοί συνδικαλιστάδες, έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να καλέσουν τους υπόλοιπους συνδικαλιστάδες σε συμπαράσταση. Οι ίδιοι πρωτοστατούν και σε πιέσεις για το θέμα του υποχρεωτικού νηπιαγωγείου και πιέζουν για την καθιέρωσή του προκειμένου να ικανοποιήσουν συντεχνιακά συμφέροντα.

Οι συνδικαλιστάδες της Β ΕΛΜΕ διαμαρτύρονται γιατί η αστυνομία δε δείχνει αρκετή ανοχή στους "διαδηλωτές εργαζόμενους και μαθητές".

Ο καθηγητής Κώστας Μαραβάς διαμαρτύρεται για τη σύλληψη του γιού του, που ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι εξαιρετικού ήθους αλλά τροτσκιστής!

Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους πολλούς καθοδηγητές που οδηγούν τα παιδιά στο δρόμο της αλητείας και της παραβατικότητας και προσπαθούν να τα κάνουν θύματα διαφόρων οργανώσεων.