Sunday, January 3, 2010

Τα παιδιά του Νιώτη κάνουν επανάσταση

Στο θέμα του ποιά είναι τα "παιδιά" που συμμετέχουν στο κίνημα αναρχοσυμμοριτισμού των τελευταίων ετών θα αναφερθούμε με άρθρο μας σε λίγο καιρό. Προς το παρόν αντιγράφουμε από το αστυνομικό δελτίο της 6.12.09:


"Από χθες το βράδυ κρατούνται στην Ασφάλεια τα δύο παιδιά του Α’ αντιπροέδρου της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Κερατσίνι ,ανάμεσα στα 22 άτομα που προσήχθησαν βρίσκονταν ο υιός και η κόρη του…

Η προσαγωγή των παιδιών του Γρηγόρη Νιώτη, η οποία αργότερα μετετράπη σε σύλληψη, έγινε στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι «Ρεσάλτο» . Πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι που χρησιμοποιείται από αντιεξουσιαστές, στο οποίο οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων βρήκαν 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, 3 κράνη, 7 κοντάρια, εύφλεκτα υλικά και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Επικοινωνήσαμε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος μας επιβεβαίωσε τη σύλληψη των παιδιών του, λέγοντάς μας ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε τόσο με τον υιό του όσο και με την κόρη του ήταν σήμερα το πρωί. «Γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι, στο οποίο μπορούσε ο οποιοσδήποτε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του». Ο Γρηγόρης Νιώτης τόνισε χαρακτηριστικά « Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στα παιδιά μου, άλλωστε είναι ενήλικες, η κόρη μου είναι δικηγόρος και ο υιός μου είναι στο μεταπτυχιακό του»."


Φαίνεται πως τα παιδιά του Νιώτη έζησαν στο πετσί τους την κοινωνική αδικία, και επειδή το σπίτι του Νιώτη ήταν μικρό και δεν τους χωρούσε όλους αποφάσισαν να μείνουν στο συγκεκριμένο παλαιό σπίτι μαζί με άλλους απόκληρους της κοινωνίας.

Η όλη ιστορία όμως έχει και άλλες προεκτάσεις. Η κόρη του Νιώτη, 30χρονη δικηγόρος, έχει βολευτεί ως υπάλληλος της βουλής, ενώ ο 28χρονος γιός του υποτίθεται ότι κάνει μεταπτυχιακό στην Πάτρα. Ο ίδιος ο πολιτικάντης Νιώτης ισχυρίζεται ότι τα παιδιά τους πήγαν εκεί για πολιτική συζήτηση και για να βοηθήσουν τους καταληψίες να πάνε τα 400 άδεια μπουκάλια για ανακύκλωση. Την κηροζίνη μάλλον θα την είχαν για να ψήνουν καφέ.

Ο δημοσιογράφος σύζυγος πρακτόρισας Γιώργος Καραϊβάζ δε δίστασε να δηλώσει ότι θα ήταν πολύ πιο οξύς αν συλλαμβάνονταν τα παιδιά κάποιου πολιτικού της ακροδεξιάς, δίνοντας το στίγμα για το πως ο νόμος, αλλά και οι δημοσιογράφοι, δείχνουν επιλεκτικότητα στο που θα κατευθύνουν τα βέλη τους.



Στο ερώτημα "ποιός είναι ο Νιώτης" μας απαντά το Δελτίο των 11:


"...ΟΤΑΝ Ο "ΠΑΤΕΡΑΣ" ΝΙΩΤΗΣ ΩΣ ΥΦ/ΡΓΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000 ΣΥΝΤΕΛΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΒΟΥΡΙΚΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΡΟΕΣ "SOFT ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ¨" ΜΕ "ΝΟΜΙΜΕΣ" ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ...

ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2000 Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ . ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΚΟΡΙΤΣΙ,Η ΧΡΥΣΑ ΠΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΡΘΕΙ"


Το ιστορικό της οικογένειας Νιώτη είναι βεβαρυμένο από πολλές απόψεις, αν αναλογιστούμε ότι ο αδελφός του βουλευτή κατείχε μεγάλη θέση σε στρατιωτικό νοσοκομείο από όπου φρόντιζε να δίνει παράνομες απαλλαγές από το στρατό. Για το θέμα αυτό φυγοδικεί στο εξωτερικό, ώστε να απολαύσει τα μεγάλα ποσά που μάζευε από τις δραστηριότητες αυτές στη φιλόξενη Λατινική Αμερική.