Tuesday, January 26, 2010

Η μικρή Αννούλα και οι 46 σφουγγοκωλάριοι

Η μικρή Αννούλα ήταν ένα αθώο κοριτσάκι. Στα 25 της την πήρε από το χεράκι ο Παπανδρέου και την έκανε Νομάρχη, και στη συνέχεια της έδωσε και άλλες θέσεις, ώστε να μη χρειαστεί να ταλαιπωρηθεί δουλεύοντας και χάσει την αθωότητά της.

Αργότερα, και κάτι γέροι που συνεδρίαζαν κάθε χρόνο σε άλλο μέρος έμαθαν για το κοριτσάκι αυτό, κι έτσι εντελώς αθώα το κάλεσαν στη Bildeberg για να θαυμάσουν την αθωότητά του.



Η Αννούλα έβλεπε να μεγαλώνει και να μην τα καταφέρνει να γίνει σαν το είδωλό της τη Σεγκολέν. Βέβαια σε αυτό έφταιγε και το γεγονός ότι ο άντρας της Σεγκολέν ήταν αυτόφωτος και δεν περίμενε να τον βολέψει η γυναίκα του στο γαλλικό αντίστοιχο του Κτηματολογίου, αλλά αυτές είναι λεπτομέρειες. Το γοερό της κλάμα έσκιζε τα αυτιά των αγνών και πράσινων σοσιαληστών της Χαριλάου Τρικούπη και αργότερα της Ιπποκράτους, οπότε ο πονόψυχος Jeffrey αποφάσισε να απαλύνει τον πόνο της και να την κάνει υπουργό Παιδείας. Για να μη στενοχωριέται μόνη της σε ένα τόσο μεγάλο κτίριο, της έδωσε και την απόφοιτο του Deree Θάλεια Δραγώνα για να της κάνει παρέα και να πηγαίνουν μαζί στην τουαλέτα να πουδράρουν τη μύτη τους.





Όταν η μικρή Αννούλα πήγε πρώτη φορά στο Υπουργείο Παιδείας, έμεινε έκπληκτη που ο προκάτοχός της είχε βάλει 7 νεαρές αποσπασμένες "εκπαιδευτικούς" στο Γραφείο Τύπου, όπου το μόνο που έκαναν ήταν να βγάζουν καμιά φωτοτυπία για να περνάει η ώρα. Οι φήμες ότι έβγαζαν και φωτοτυπίες των οπισθίων τους για να τις κορνιζάρουν αυτοί που τις απέσπασαν εκεί ήταν φυσικά αναληθείς. Πάντως το γεγονός είναι ότι η ευαίσθητη καρδιά μιας Άννας Διαμαντοπούλου δε μπορούσε παρά να αντιληφθεί την αδικία και να την στηλιτεύσει δημόσια, προεξοφλώντας την έξοδο των 7 κορασίδων από το γυναικωνίτη του γραφείου τύπου του υπουργείου.

Στη συνέχεια, απαλλαγμένη από τις ενοχλητικές αυτές παρουσίες, η μικρή Αννούλα κάθησε να σκεφτεί για τις ανάγκες του υπουργικού της γραφείου. Ο ενοχλητικός υφυπουργός Πανάρετος είχε το θράσος να έχει μόνο 5 άτομα στο γραφείο του, αλλά οι ανάγκες του δε μπορούσαν να συγκριθούν με τις ανάγκες της μικρής Αννούλας. Τα χρόνια είχαν περάσει, και η περιφέρεια της Αννούλας είχε μεγαλώσει αρκετά, οπότε και έπρεπε να εξασφαλιστεί ικανός αριθμός σφουγγοκωλάριων. Για το γραφείο τύπου μόνο χρειάστηκε ο σημαδιακός αριθμός των 13 ατόμων, τα οποία και επελέγησαν με κύριο κριτήριο τις επιδόσεις τους στο γλείψιμο και τις υπόγειες διαδρομές:

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΜΗΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΧΑΛΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΗ
ΓΟΥΣΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΣΤΑΠΠΑ ΜΑΤΙΝΑ
ΜΩΡΑΪΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΧΑΡΑ
ΠΕΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ


ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΜΠΙΚΙΔΟΥ ΡΟΥΛΑ
ΠΑΝΟΥΤΣΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΜΙΖΗ ΕΛΕΝΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Δ ΚΥΡΟΥΣΗ ΣΟΦΙΑ
ΚΑΡΒΕΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΛΟΚΑΝΑ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ
ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΑΓΚΟΥΡΙΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΑΛΟΓΑΥΡΟΥ ΡΙΤΣΑ
ΜΑΣΤΡΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΟΛΑΚΗ ΔΩΡΑ
ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΟΒΗ
ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΑΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΕΚΡΗ ΑΝΝΑ
ΒΕΒΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΜΟΤΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ
ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ
ΦΑΚΑΡΟΥ ΦΡΑΤΖΕΣΚΑ
ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ


ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΜΠΟΥΡΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΓΑΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΣΤΑΥΡΑΚΑ ΟΥΡΑΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΚΑΡΤΣΟΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΔΡΟΥΖΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΛΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΝΘΑ
ΤΣΑΓΚΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΛΟΓΑΡΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΣΤΑΘΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗ ΕΦΗ

Αντιγράφουμε από το Παρόν της Κυριακής:


Από τρεις συνεργάτες, οκτώ ειδικούς συμβούλους και πολλούς άλλους υπαλλήλους στη Γραμματεία, Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις, ιδιαίτερα και πολιτικά γραφεία κ.λπ. αποτελείται ο μηχανισμός της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, τα οποία πρώτη παρουσίασε η καλή ειδησεογραφική ιστοσελίδα esos.gr, υπό την υπουργό ως συνεργάτες υπηρετούν οι Ιωάννης Μήτσος, Κωνσταντίνα Παπαδογιάννη και Γιάννης Χάλαρης, ενώ ως ειδικοί σύμβουλοι οι Εύη Χατζηανδρέου, Παύλος Γούσης, Ελένη Πετράκη, Ματίνα Στάππα, Ελένη Μωραΐτου, Χαρά Σωτηριάδου, Αργύρης Περουλάκης και Αλεξάνδρα Ιωαννίδου. Διευθύντρια του Γραφείου της υπουργού ανέλαβε η Ευγενία Λοκανά με γραμματείς της τις κυρίες Γεωργία Θεοφανοπούλου και Μαρίνα Μαγκουρλίδου. Στο ιδιαίτερο γραφείο της υπουργού εργάζονται οι Ρούλα Μπικίδου, Αθηνά Πανούτσου και Μίζη Ελένη, στη Γραμματεία οι Σοφία Κυρούση και η Κατερίνα Καρβέλα, στο Πρωτοκόλλο η Αλεξάνδρα Μπουρνιά, η Δήμητρα Γαζή και η Ουρανία Σταύρακα, στις Δημόσιες Σχέσεις η Σταυρούλα Τσούτσουρα (διευθύντρια) και η Αγγελική Καρακατσάνη. Στο Πολιτικό Γραφείο της Άννας Διαμαντοπούλου εργάζονται οι: Αναστασία Χατζηδάκη, Βασιλική Σκαρτσούνη, Χρήστος Δρούζιας, Γιώργος Πλούσος, Μάρθα Παναγιώτου, Διονύσης Τσαγκρής, Ιωάννα Λογαρά, Γιώργος Σταθιάς και Έφη Μεγαγιάννη. Το πολυπρόσωπο Γραφείο Τύπου αποτελούν οι: Ρίτσα Γαλογαύρου, Γιάννης Μαστρογεωργίου, Δώρα Τσολάκη, Νιόβη Λακοπούλου, Γιώργος Παπούλιας, Γιάννης Νάστος, Άννα Μπεκρή, Μαργαρίτα Βεβή, Σταματίνα Μοτάκη, Πελαγία Γιαννικοπούλου, Φραντζέσκα Φακάρου, Αλεξάνδρα Σπύρου και Νίκος Διαμανταρίδης. Μέχρι στιγμής δηλαδή χρειάζονται 46 άτομα στο γραφείο της υπουργού. Ενδιαφέρον, δεν νομίζετε;
Και οι άνθρωποι των
υφυπουργών Παιδείας
Με τους μισούς σχεδόν, σε σχέση με την υπουργό της, έχει επανδρώσει το γραφείο της η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου. Διευθύντρια του Γραφείου της έχει αναλάβει η Έφη Ζόμπολα με άμεσους συνεργάτες τους Λίτσα Σταύρακα, Ιωάννα Τσούπρα, Φωτεινή Τζουμάρα, Μαρία Βλαχούλη, Δέσποινα Αφεντούλη, Αλέξανδρο Μακρυγιάννη, Μαρία Παπαδημητρίου, Άννα Δελαπόρτα, Νίκο Γεωργιάδη, Κώστα Κασιμάτη, Μαργαρίτα Γλαράκη, Δημοσθένη Μπαρούτα, Πόπη Ζινέλη και Κώστα Σκανδάλη. Στη Γραμματεία υπηρετούν οι Άννα Παπαδοπούλου, Φωτεινή Αμερικάνου, Εύη Πετράκου, Γιάννης Παπανδρέου και Μιχάλης Μπελαδάκης.
Εξαιρετικά συγκρατημένος, σε αντιδιαστολή, στον διορισμό συνεργατών είναι ο έτερος υφυπουργός (εξωκοινοβουλευτικός) Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος μάλιστα προκήρυξε και όλες τις θέσεις του γραφείου του μέσω διαδικτύου. Το ιδιαίτερο γραφείο του υφυπουργού χειρίζεται η Τέτα Πολίτου, ειδικοί συνεργάτες είναι οι Δημήτριος Ευστρατίου και Νίκος Μεταξάς, ενώ την Επικοινωνία χειρίζονται οι Κωνσταντίνα Μαραγκού και Χρήστος Σκούρας.


Το troktiko γράφει με κάποια αφέλεια ότι τα πρόσωπα του γραφείου τύπου τουλάχιστον δεν είναι γνωστά. Απεναντίας, και αυτά και άλλα από τα πρόσωπα που αναφέρονται στις λίστες αυτές είναι πολύ γνωστά, και σιγά σιγά θα αρχίσουμε να βγάζουμε τις λεπτομέρειες!

Προς το παρόν διατυπώνουμε ένα άλλο ερώτημα: Όλη αυτή η ακολουθία βρίσκεται σε καθημερινή βάση και με πλήρες ωράριο στο Υπουργείο; Ή μήπως ο μικρός αριθμός καθισμάτων τους δίνει τη δικαιολογία που χρειάζονται για να επιδίδονται σε άλλες "μη υπηρεσιακές" ασχολίες;

Αλλά ας μη στενοχωρούμε άλλο τη μικρή Αννούλα. Έχει να σκεφτεί πως θα καταφέρει να μειωθεί ο αριθμός των αποσπάσεων!