Friday, December 25, 2009

Υποχρεωτικό νηπιαγωγείο: Άλλη μία κατάκτηση των συνδικαλιστών

Οι συνδικαλιστάδες επαίρονται για το γεγονός της καθιέρωσης του υποχρεωτικού νηπιαγωγείου, χωρίς χαρτί του οποίου τα παιδιά δε μπορούν να εγγραφούν στο δημοτικό. Αυτό βέβαια την ίδια στιγμή που οι συνδικαλιστάδες επίσης πιέζουν για την εγγραφή στο σχολείο των παιδιών των λαθρομεταναστών χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο όνομα "της καταπολέμησης του ρατσισμού".

Έτσι λοιπόν οι συνδικαλιστάδες κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας συγκεκριμένων κλάδων, χωρίς φυσικά να ενδιαφερθούν ιδιαίτερα για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες υποβάλλονται πλέον τα νήπια.

Πλήθος δημόσιων νηπιαγωγείων βρίσκονται σε τριτοκοσμική κατάσταση, τόσο από άποψη κτιριακών υποδομών όσο και από άποψη ανθρώπινου δυναμικού, καθώς οι μαζικές προσλήψεις σχεδόν ανήλικων ως επί το πλείστον νεαρών νηπιαγωγών δεν έγιναν με γνώμονα κάποια συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια. Έτσι, τα νήπια κυριολεκτικά στοιβάζονται σε άθλιους χώρους υπό την υποτιθέμενη εποπτεία αδιάφορου προσωπικού, δημιουργώντας τεράστια κοινωνικά προβλήματα.

Ενώ ο προηγούμενος υπουργός παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος έκανε ένα σωστό βήμα καταργώντας την υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο, η Άννα Διαμαντοπούλου δείχνει αποφασισμένη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των γνωστών εκπαιδευτικών κύκλων. Άλλωστε την ίδια δεν την απασχολούν ιδιαίτερα οι συνέπειες, καθώς ο γιός της δε χρειάζεται να υποστεί τις "ιδιαιτερότητες" του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.