Tuesday, December 22, 2009

Άννα Διαμαντοπούλου: "Αναγνωρίζω μόνο το πτυχίο της Θάλειας Δραγώνα"

Το κοριτσάκι που έζησε το σοσιαληστικό όνειρο όταν σε ηλικία 25 ετών άρχισε να παίρνει κρατικές θέσεις σε τομείς με τους οποίους δεν είχε καμία σχέση, η τακτική προσκεκλημένη της Bildeberg Άννα Διαμαντοπούλου, έχει πολλές φορές τονίσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Από αυτή τη θέση κάνει μόνο μία εξαίρεση: Αναγνωρίζει το πτυχίο που έλαβε η Θάλεια Δραγώνα από το Deree, τη στιγμή που οι άλλοι απόφοιτοι του Deree θεωρούνται παρακατιανοί.



Η πορεία της Δραγώνα είναι παράλληλη με την πορεία της Αννούλας. Ενώ υποτίθεται ότι τελείωσε τις σπουδές της στο εξωτερικό το 1984, ήδη από το 1983 άρχισε με κάποιο μυστηριώδη τρόπο να αναλαμβάνει θέσεις:


1983-1985: Eπιστημονική συνεργάτις στην Eταιρεία Kοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Yγείας.
1983-1985: Eρευνήτρια στο Tεχνολογικό Eκπαιδευτικό ‘Iδρυμα Aθηνών.
1983-1985: Eπιστημονική συνεργάτις στο Kέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Eρευνών (KEΠE).
1985-1988: Eιδική επιστήμων, Tμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Iωαννίνων.
1988-1990: Eπίκουρη καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας στο παραπάνω Tμήμα.
1990-1994: Aναπληρώτρια καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας, Tμήμα Eκπαίδευσης και Aγωγής στην Προσχολική Hλικία, Πανεπιστήμιο Aθηνών.
1994- : Kαθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας στο παραπάνω Tμήμα (από το 1995-1997 και 2005-2007, 2007- .. Πρόεδρος του Tμήματος).


Για το ποιά ήταν τα προσόντα της Θάλειας που έκαναν τους κρατούντες να την ξεχωρίσουν μας ενημερώνει ένα απάνθισμα της επιστημονικής της εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ερωτήσεις που κατέθεσε η Δραγώνα στη Βουλή ως βουλευτής αφορούσαν αποκλειστικά το άσυλο και τα δικαιώματα των αθίγγανων και των λαθρομεταναστών, και σίγουρα δεν έχουν καμία συνάφεια με τα υπαρκτά προβλήματα του μέσου Έλληνα πολίτη.

Την ίδια στιγμή, όσοι έχουν πτυχία εξωτερικού υποβάλλονται στα καψόνια του ΔΟΑΤΑΠ που ανεξέλεγκτα καταστρέφει τις ζωές νέων ανθρώπων απαιτώντας τους να προσκομμίσουν τα πιο απίθανα έγγραφα και να παρακολουθήσουν μαθήματα στα τρισάθλια εγχώρια κρατικά ιδρύματα.

Το ερώτημα λοιπόν προς την Υπουργό Παιδείας παραμένει: Σε τι είναι καλύτερη η Θάλεια Δραγώνα από όλους τους υπολοίπους αποφοίτους του Deree, αν εξαιρέσουμε τις υψηλές διασυνδέσεις της;