Saturday, December 19, 2009

Τάσος Κουράκης: Ελεεινός φοιτητοπατέρας

Ο Τάσος Κουράκης είναι άλλος ένας από τους φοιτητοπατέρες που παριστάνουν τους αντιεξουσιαστικούς, αλλά δε χάνουν την ευκαιρία να εκμεταλεύονται τις σχέσεις τους με την εξουσία. Είναι ένας από τους πρωτεργάτες της σκανδαλώδους ρύθμισης για τους ΟΑΕΔίτες, με την οποία τακτοποιήθηκαν όλοι εκείνοι που είχαν βολευτεί για χρόνια στις σχολές του ΟΑΕΔ και μετά απαίτησαν να βολευτούν και με έναν μόνιμο διορισμό.

Κατά τις πρόσφατες καταλήψεις, ο Κουράκης, που σα γνήσιος αριστερός όχι μόνο βολεύτηκε στο δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και έστειλε τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, πήγαινε με τη βουλευτική του ιδιότητα και απαιτούσε από τις αρχές να επιτρέψουν στους αλήτες του ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβουν τα δημόσια πανεπιστήμια.

Στα πρόσφατα επεισόδια δε μπορούσαν παρά να συμμετέχουν και οι τρεις γόνοι του Κουράκη σαν εκκολαπτόμενοι φοιτητοπατέρες, με αποτέλεσμα να συλληφθούν για τη συμμετοχή τους σε εγκληματικές πράξεις. Όμως ο μπαμπάς Κουράκης φρόντισε αμέσως για το θέμα. Επικοινώνησε με τον παλαιό σύντροφο Βούγια, ώστε αυτός ως υφυπουργός ΠΡΟΠΟ να διατάξει την άμεση απελευθέρωσή τους. Δείτε πως ο υφυπουργός με κομπασμό μιλάει για τα κουράκια που η αστυνομία κακώς κυνήγησε γιατί πέταξαν τον οπλισμό τους(!) και έτρεχαν στις ταράτσες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να αναστατωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ:



Μετά από αυτή την επιτυχή παρέμβαση στο έργο της αστυνομίας, ο Βούγιας μπορεί να επιστρέψει στις συμβουλευτικές συνεδρίες με τη σύμβουλό του Άφρα Αλ Σαλέχ του Ιμπραήμ, όπου προσπαθούν να λύσουν το θέμα των λαθρομεταναστών μη νομίμως εισερχομένων ανθρώπινων ροών.

Όσο για τον Υπουργό ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοίδη, αυτός ασχολείται με τη σύσταση του Γραφείου Προστασίας της Δημοκρατίας, το οποίο θα έχει ως αντικείμενο το φακέλωμα και τη σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής.