Monday, November 23, 2009

Ο Γενικός Γραμματέας του Καστανίδη

Είναι τυπικό της ελληνικής πραγματικότητας να υπάρχει ταύτιση πανεπιστημιακών θέσεων και εξουσίας. Έτσι, η σύζυγος του Καστανίδη, Συμεωνίδου, όχι μόνο είναι κι εκείνη πανεπιστημιακός, αλλά φρόντισε να διοριστεί ο συνεργάτης της στο πανεπιστήμιο στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου του άντρα της.

Εκτός από το γεγονός ότι συνέγραψαν μαζί κάποιο φυλλάδιο, αλλά και το γεγονός ότι ο επιλεγείς Γενικός Γραμματέας έχει διατελέσει και δικηγόρος του Καστανίδη, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι δεσμοί ανάμεσά τους. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε:


"ΚΑΙ ΝΑ Η ΞΕΥΤΙΛΑ ΤΟΥ Χ - FACTOR.. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ - ΠΑΣΟΚ
Νο 2.

Καταγγελία για τον νέο ΓΓ του υπουργείου δικαιοσύνης
ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
"1. Μήπως ο Δημήτραινας που πήρε διδακτορικό από τον Τομέα Ποινικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής Αριστοτελείου το 1996 είχε στην επιτροπή επίβλεψης και κρίσης του διδακτορικού και την τότε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου κυρία Ελ. Συμεωνίδου-Καστανίδου;

2. Μήπως πολλοί διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές στον Τομέα Ποινικού της Νομικής Αριστοτελείου, όπου είναι μεγαλοκαθηγήτρια η κυρία Συμεωνίδου έχουν κάνει πρακτική άσκηση ή έχουν συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο του Δημήτραινα;
http://www.law.auth.gr/index.php?lang=el&rm=68&mn=115&smc=1


3. Δεν έχουν μόνο συγγραφική συνεργασία η Συμεωνίδου-Καστανίδου με το Δημήτραινα, αλλά και επαγγελματική συνεργασία. Ψάξτε σε δίκες, γνωμοδοτήσεις, παραστάσεις σε δικαστήρια, ρωτήστε στη νομική πιάτσα και στους πανεπιστημιακούς χώρους της Νομικής ΑΠΘ και θα μάθετε αρκετά.

Πρέπει να πέσουν κεφάλια από την αρχή. Το οφείλουμε στον ελληνικό λαό.

Εδώ και τώρα παραδειγματική παραίτηση του ψευτο-Υπουργού Διαφάνειας για το πρώτο και ελπίζουμε τελευταίο φιάσκο στις 'διαφανείς' προσλήψεις μέσω βιογραφικού"."


Η ιστορία αυτή με τις δήθεν προσλήψεις μέσω βιογραφικών δεν είναι παρά ένα μικρό δείγμα της διαφθοράς που κυριαρχεί παντού στην Ελλάδα. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πως μετά από κάτι τέτοιο συνεχίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να μας πείσει ότι θα φέρει την αξιοκρατία στη χώρα.