Sunday, November 29, 2009

Αλέξανδρος Ρονιώτης: Η γραφικότητα ενός πληροφορικάριου

Ο ακόμα φοιτητής Αλέξανδρος Ρονιώτης έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα διεκδικήσεων για τους πληροφορικάριους που ξεπερνά σε γραφικότητα ακόμα και τους πρώτους διδάξαντες της ΕΠΕ.

Το πρώτο του αίτημα αφορά την πρόταξη στους πίνακες όσων έχουν μόρια τύπου ΑΣΠΑΙΤΕ, ώστε να μπορέσει να μοριοδοτηθεί και ο ίδιος. Τα υπόλοιπα έχουν παρόμοιο συντεχνιακό χαρακτήρα και αφορούν:

- Τους μαζικούς διορισμούς πληροφορικάριων στα δημοτικά, ώστε να διοριστούν όλοι οι πληροφορικάριοι που βγαίνουν από τις πιο απίθανες σχολές της ελληνικής επικράτειας.
- Την μετάταξη των καθηγητών άλλων ειδικοτήτων που κάνουν μαθήματα πληροφορικής. Το περίεργο είναι ότι ουσιαστικά μιλάμε για μαθήματα που αφορούν δεξιότητες πληροφορικής και θα μπορούσε να τα διδάξει και μία γραμματέας. Φαίνεται ότι ο προσεχώς διδάκτορας πληροφορικής Αλέξανδρος Ρονιώτης αδημονεί να διδάξει LOGO στο δημοτικό.
- Να μη μπορούν να ανοίξουν φροντιστήρια ECDL όσοι δεν έχουν την έγκριση του Ρονιώτη. Φαίνεται έχει πέσει μεγάλη πείνα στον κατά τα άλλα ελπιδοφόρο κλάδο των πληροφορικάριων και η συντεχνία θα απαιτεί σε λίγο ακόμα και οι ταμίες των καταστημάτων να είναι πληροφορικάριοι.

Τελικά τα διδακτορικά στην πληροφορική τι σχέση έχουν με το δημοτικό και το γυμνάσιο; Γιατί δεν είναι δυνατό να κάνει σοβαρή ακαδημαική έρευνα κάποιος που έχει βάλει ως σκοπό της ζωής του να εξασφαλίσει μία θέση στο δημοτικό.