Wednesday, November 25, 2009

Η ειδική εκπαίδευση πεδίο διορισμών

Σε κάθε εποχή εμφανίζεται ένα καινούριο πεδίο διορισμών για όσους έχουν την κατάλληλη πληροφόρηση. Στην εποχή μας αυτό το πεδίο είναι η ειδική εκπαίδευση.

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί"ετοιμάστηκαν" κατάλληλα για την ώρα του διορισμού τους. Πρώτοι οι μόνιμοι, που έμαθαν πως μπορούν να πάρουν ένα επιπλέον επίδομα. Κυκλοφόρησε το νέο και όλο και περισσότερος κόσμος άρχισε να συρρέει μαζεύοντας βεβαιώσεις από σεμινάρια που διοργανώνουν διάφοροι φορείς. Το ποιό είναι το "καλό" χαρτί δε το γνωρίζουν όλοι, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να προσπαθούν να χωθούν και φυσικά να αναγκάζονται να παρακαλούν τους γνωστούς μεσάζοντες.

Αυτή είναι η κατάντια της "ειδικής εκπαίδευσης", τα παιδιά αυτά που έχουν ήδη αρκετά προβλήματα να γίνονται έρμαιο των επιτήδειων που τα χρησιμοποιούν όχι για να τους προσφέρουν μία καλύτερη ζωή αλλά για να βολευτούν και να εξασφαλίσουν μία θέση στο δημόσιο οι αδιόριστοι και ένα επίδομα επιπλέον οι μόνιμοι. Όπως όλοι οι τομείς κοινωνικής προσφοράς στην Ελλάδα, η κοινωνική προσφορά εδώ είναι προς αυτούς που θα διοριστούν έχοντας το καλύτερο μέσο.