Sunday, November 8, 2009

Πληροφορικάριοι: Οι παρατρεχάμενοι των πολιτικών

Ενώ συνδικαλιστάδες όπως ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας Πάνος Κατσούλας ισχυρίζονται ότι ασκούνται πιέσεις κατά των δικαιωμάτων των μονίμως φωνασκούντων πληροφορικάριων, ο Αλέξανδρος Ρονιώτης, ο οποίος δηλώνει "πτυχιούχος πληροφορικής", μας υπενθυμίζει με ποιόν τρόπο οι πληροφορικάριοι κινούνται όλα αυτά τα χρόνια ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους, πολλές φορές εις βάρος άλλων ομάδων.

Ας δούμε λοιπόν πως αυτό το ελεεινό υποκείμενο εκθέτει τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι συνδικαλιστάδες του συγκεκριμένου κλάδου:


Αγαπητοί συνάδελφοι ΠΕ19 και ΠΕ20,

σήμερα και αύριο συζητείται στην Βουλή το νομοσχέδιο για την Παιδεία και η επίμαχη τροπολογία, η οποία αδικεί χιλιάδες καθηγητές πληροφορικής

Δεν πρέπει να κάτσουμε έτσι, θα πρέπει όλοι να βρεθούμε εκεί ώστε να δώσουμε δυναμικό παρόν. Έχουμε ραντεβού σήμερα το απόγευμα στις 17:30 στην είσοδο της Βουλής επί της Λεωφόρου Αμαλίας ώστε να εισέλθουμε στη συνέχεια στο κτίριο και να αρχίσει η ενημερωση των βουλευτών. Όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να πάνε και στα θεωρεία για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση που αρχίζει στις 18:00. Θα είναι εκεί ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΠΕ Δημητρης Κυριακός για να συντονίσει τους συναδέλφους.

Παρακαλούμε όλους σας να το μεταδώσετε σε όσους περισσότερους συναδέλφους μπορείτε, ώστε να δώσουμε ηχηρό παρόν.

Αλέξανδρος Ρονιώτης,
Πτυχιούχος Πληροφορικής


Το συγκεκριμένο έργο έχει παιχτεί πολλές φορές στο παρελθόν, με τους πληροφορικάριους να ορμάνε μέσα στη βουλή σε κατάσταση υστερίας και να αρπάζουν τους βουλευτές πιέζοντάς τους να υποστηρίξουν τις απαιτήσεις τους. Και είναι πραγματικά περίεργο πως, σε μία υποτίθεται ευνομούμενη πολιτεία, επιτρέπεται σε διάφορες ομάδες να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους με αυτόν τον τρόπο.

Η υπόθεση έχει πολλές πτυχές άγνωστες στο ευρύ κοινό, με τις οποίες και θα ασχοληθούμε στο μέλλον.