Thursday, October 15, 2009

Η νοοτροπία της αυθαιρεσίας στο ελληνικό πανεπιστήμιο

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη είναι ενδεικτική της νοοτροπίας που διδάσκεται στο ελληνικό πανεπιστήμιο, ότι όποιος επιδίδεται στο σκούξιμο και την υστερία κατορθώνει να του γίνονται τα χατήρια.

Έτσι λοιπόν, στο αισχρό ακαδημαικό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αναπτύχθηκε μία κίνηση από φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους του κωλοχανείου, να διεκδικηθούν οι χώροι του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου "για τις διδακτικές ανάγκες του πανεπιστημίου". Προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους, οι ενδιαφερόμενοι προβαίνουν κατά καιρούς σε καταλήψεις της Εγνατίας όδού και ανάρτηση πανό. Περιττό να πούμε ότι όλα αυτά είναι κατευθυνόμενα από τους καθηγητάδες του ΠΑΜΑΚ που κατευθύνουν ανάλογα και τους φοιτητοπατέρες, και οι ίδιοι καθηγητάδες φροντίζουν να πλευρίζουν βουλευτές προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.

Η σχετική ανακοίνωση των φοιτητοπατέρων του ΠΑΜΑΚ αναφέρει τα εξής ενδιαφέροντα:


"Καθημερινά ταλαιπωρούμαστε και αναγκαζόμαστε είτε να χάνουμε τα μαθήματά μας είτε αυτά να πραγματοποιούνται υπό ανάρμοστες συνθήκες, στους χώρους των υπόγειων πάρκινγκ και στις σκάλες των αμφιθεάτρων"


Το ότι οι χώροι του ΠΑΜΑΚ δεν επαρκούν σημαίνει ότι κάποιοι δημιουργούν αναρίθμητα νέα τμήματα και δέχονται πολλαπλάσιους φοιτητές από όσους θα μπορούσε το ΠΑΜΑΚ να δεχτεί. Επιπλέον, πολλοί χώροι έχουν παραχωρηθεί από την αισχρή Σύγκλητο σε καταλήψεις και κόμματα. Όμως στο αναρχοκρατούμενο δημόσιο πανεπιστήμιο, όπου διδάσκεται η τέχνη της αυθαιρεσίας, η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι η κατάληψη και η αρπαγή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι θιασώτες του δημόσιου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατηγορούν τα κολλέγια για ανεπαρκείς κτιριακές εγκαταστάσεις, όταν οι ίδιοι περιγράφουν ένα δημόσιο πανεπιστήμιο όπου γίνεται μάθημα στα υπόγεια πάρκινγκ και στις σκάλες!

Αν κάποιος θεωρεί ότι ο χαρακτηρισμός του ΠΑΜΑΚ ως κωλοχανείου είναι υπερβολικός, ας αναζητήσει στο youtube σχετικά video που δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί!