Thursday, October 1, 2009

Αλεξάνδρα Αδάμη: Άλλη μία πασιονάρια των ΤΕΙ

Αφού οι ιθύνοντες των δημοσίων ΑΕΙ και ΤΕΙ απαίτησαν τη συμμετοχή τους στις διάφορες επιτροπές ελέγχου των κολεγίων, στη συνέχεια με διαδοχικές παραιτήσεις κατέστησαν σαφές ότι το έκαναν μόνο και μόνο για να σαμποτάρουν τις επιτροπές αυτές και να επιτύχουν την καθυστέρηση της αναπόφευκτης καθιέρωσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Στρατηγική χαρακτηριστική των διαφόρων "δημόσιων φορέων" που ανεύθυνα κινούνται με αποκλειστικό άξονα το προσωπικό τους συμφέρον και το πως θα διατηρήσουν τα μονοπώλιά τους.

Η Αλεξάνδρα Αδάμη θεώρησε πως αυτό δεν είναι αρκετό, οπότε και θεώρησε πρέπον να στείλει μία γλειώδη επιστολή για να δηλώσει την υποτέλειά της στον αρχινονό των ΤΕΙ, τον πρόεδρο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ:


"Προς
Τον Πρόεδρο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ: κ. Γιάννη Τσάκνη,

Σ΄ενημερώνω και επίσημα ως Πρόεδρο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, ότι σήμερα 8.8.2009 με έγγραφό μου προς τον ΥΠΕΠΘ δεν αποδέχθηκα το διορισμό μου στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου Κολλεγίων, υιοθετώντας την απόφαση του συνδικαλιστικού μας φορέα ο εκπρόσωπος των ΤΕΙ στην εν λόγω επιτροπή να ορίζεται ύστερα από πρόταση της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και της Συνόδου των Προέδρων ΤΕΙ, προς προάσπιση του αυτονόητου, δηλαδή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ, στα οποία υπηρετούμε.

Φιλικά
Αλεξάνδρα Αδάμη"


Βέβαια ορθή η ανησυχία της κ.Αδάμη και η προσήλωσή της στο συντεχνιακό συμφέρον, μιά και αν αναγνωριστούν επίσημα τα κολέγια κανείς δε θα πηγαίνει να ακούσει για marketing από μία άσχετη δικηγόρο.

Πολύ πιο πρωτότυπος ο εκπρόσωπος των ΑΕΙ που επίσης παραιτήθηκε, Δημήτριος Βασιλείου, απαιτεί από το κράτος να αφήσει τα ΑΕΙ να "απεξαρτηθούν από τον κρατικό εναγκαλισμό και να προσφέρουν υψηλή εκπαίδευση"(!). Το πρώτο έχει επιτευχθεί προ πολλού με τα πανεπιστήμια να αποτελούν καταφύγιο κάθε εκκολαπτόμενου κομματικού στελέχους και κάθε γόνου που θέλει να εξασφαλίσει την πιο τεμπέλικη θέση του δημοσίου, το δεύτερο δύσκολα θα γίνει, όπως τουλάχιστον αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Βασιλείου.