Wednesday, September 9, 2009

Ωρομίσθιοι στη ΔΕΘ: Η διαδήλωση των επίδοξων συνδικαλιστάδων

Για κάθε άσχετο με τα θέματα της εκπαίδευσης, η ανακοίνωση του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών θα τον γέμιζε με συμπόνοια για τα άδολα θύματα της πολιτείας. Σίγουρα υπάρχουν αδικίες στο χώρο των αδιόριστων, αλλά οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές είναι μάλλον από τους τελευταίους που θα μπορούσαν να ομιλούν.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους ισχυρίζονται ότι δε δικαιούνται ασφάλισης, η αμοιβή τους κυμαίνεται μεταξύ 200-400 ευρώ, κάνουν πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική: Οι ωρομίσθιοι ειναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, όσοι παίρνουν 200-400 ευρώ το μήνα είναι εκείνοι που είχαν το καλύτερο μέσο ώστε να εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο δυνατό ωράριο, και ο λόγος που πολλοί διανύουν τεράστιες αποστάσεις κάθε μέρα είναι ότι το μέσο τους απέχει αντίστοιχη απόσταση από το σπίτι τους.

Οι εξαιρέσεις σε αυτό είναι λίγες, καθώς οι περισσότεροι παίρνουν την απόφαση να πάνε σε μία άλλη πόλη γιατί εκεί υπάρχει ο γνωστός που θα τους πάρει στο σχολείο του.

Το καθεστώς των ωρομισθίων έχει και αυτό πατρίκιους και πληβείους. Και εκείνοι που διαμαρτύρονται περισσότερο είναι οι πατρίκιοι!