Monday, September 7, 2009

Μαρία-Άννα Λυκουρέντζου: Και οι μπροτζόβλαχοι έχουν γόνους!

Η Νέα Δημοκρατία τελικά κατάφερε να φέρει την τελειότερη μορφή κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα. Τώρα πλέον δεν έχουν κληρονομικά δικαιώματα μόνο οι γόνοι των πλουσίων οικογενειών της Εκάλης και των τρανών πολιτικών τζακιών της επαράτου, αλλά και οι ταπεινοί μπροτζόβλαχοι σαν τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Με μία δακρύβρεχτη ανακοίνωση, ο αγνός πατριώτης και αγωνιστής του κόμματος Λυκουρέντζος μας διαφωτίζει για τα αξιοκρατικά κίνητρά του:


Αλλοίμονο εάν οι απόφοιτοι ενός Τμήματος Πανεπιστημιακού Ιδρύματος πρέπει να καταδικασθούν σε στέρηση των επαγγελματικών ή όποιων δικαιωμάτων τους, επειδή φοιτά σ’ αυτό η κόρη ενός Υφυπουργού, τη στιγμή μάλιστα που το σύνολο των αποφοίτων του Τμήματος αυτού και η Πανεπιστημιακή Κοινότητα στο σύνολό της επιδιώκει την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των αποφοίτων.


Μήπως θα μπορούσε λοιπόν ο κ.Λυκουρέντζος να μας πει τι έκανε για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων που δεν ευτύχησαν να υπάρχει υπουργικό ενδιαφέρον για την αποκατάστασή τους; Γιατί έδωσε προτεραιότητα στην απόδοση διδακτικής επάρκειας στο συγκεκριμένο τμήμα και άφησε στον αέρα άλλα τμήματα όπως για παράδειγμα το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο είναι στην πραγματικότητα τμήμα φάντασμα ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα λόγω της συντεχνιακής λογικής άλλων τμημάτων που πιέζουν για τη μη αναγνώρισή του;

Αυτά βέβαια μικρή σημασία έχουν για τον επαρχιώτη κομματικό παράγοντα. Τώρα τον απασχολεί το μέλλον της Μαρίας-ΑντουανέταςΆννας, την οποία φρόντισε να στείλει στο Κολέγιο Αθηνών, όπως το είχε όνειρο από τότε που κοιμόταν στη στάνη και ονειρευόταν ότι κάποτε θα στείλει την κορούλα του, αυτός ο μικρός τσοπάνης, στο Κολέγιο μαζί με τους άλλους γόνους, και μετά σαν Υπουργός θα φρόντιζε και για την προίκα της. Τώρα για τα άλλα παιδιά δεν πειράζει, σε λίγα χρόνια η Μαρία-ΑντουανέταΆννα Λυκουρέντζου θα τα προτρέπει να φάνε παντεσπάνι.