Tuesday, September 1, 2009

Ιδιωτική εκπαίδευση και κομματικό κατεστημένο

Το ότι η δημόσια εκπαίδευση όλων των βαθμίδων είναι πιασμένη γερά στα νύχια του κομματικού κατεστημένου είναι γνωστό ακόμα και στους αφελείς. Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι ότι το ίδιο ισχύει και για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι επιχειρηματίες πίσω από τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα φροντίζουν να τα έχουν καλά με τα κόμματα ώστε να μπορούν να ζητούν διάφορες "εξυπηρετήσεις". Το αντάλλαγμα είναι οι προσλήψεις ατόμων που συστήνουν κομματικοί παράγοντες. Οι δε ανώτερες θέσεις είναι φυλαγμένες για τα καλά στελέχη. Έτσι πολλά στελέχη της ΝΔ βρήκαν καταφύγιο ως "διευθυντές εκπαίδευσης" σε διάφορες σχολές. Και κάποια από αυτά τα ονόματα κατάφεραν να φτάσουν πολύ ψηλά στην κομματική ιεραρχία, αλλά τότε βέβαια δεν είχαν ανάγκη ούτε από την επίφαση μίας εργασίας. Σε αυτά περιλαμβάνονται και βουλευτές και υπουργοί.

Ιδιαίτερη επίδοση στο σπορ είχε η ΝΔ τον καιρό που ήταν αντιπολίτευση, οπότε και τα γαλάζια παιδιά κάπου έπρεπε να βολευτούν μέχρι να πιάσουν καρέκλα στο δημόσιο. Αλλά και οι σχολές που τους έκαναν την εξυπηρέτηση δε βγήκαν χαμένες...