Saturday, August 22, 2009

Για τη φουκαριάρα την κορούλα του

Πληροφορούμαστε ότι ο γραφικός πολιτικάντης Ανδρέας Λυκουρέντζος έκανε ειδική τροπολογία για να λύσει το θέμα της μελλοντικής αποκατάστασης της κορούλας του. Βέβαια δε μπορούμε να αγνοήσουμε και τους οδυρμούς των άλλων "δικών μας παιδιών" που τα τελευταία 5 χρόνια ήταν πρώτα στις ωρομισθίες και τώρα φοβούνται μη χάσουν τη σειρά τους.

Μία άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Οι απόφοιτοι των υπόλοιπων τμημάτων που τώρα γκρινιάζουν για τη διάκριση φαίνεται να ξεχνούν τις τροπολογίες που πέρασαν στο παρελθόν για να τους ευνοήσουν. Θα ασχοληθούμε και με αυτούς στο μέλλον.

Όσο για το συγκεκριμένο τμήμα του διεθνώς γνωστού Πανεπιστημίου Πειραιά, αποτελεί παράδειγμα του πως φτιάχνονται τμήματα για να παράγουν αποφοίτους. Τι έχει άραγε σειρά; Καινούριο τμήμα Διδακτικής της Νεοελληνικής Γλώσσας; Ή μήπως Διδακτικής της Γυμναστικής;

Αλλά ας αφήσουμε αυτούς τους προβληματισμούς, εκείνο που προέχει είναι ότι η κορούλα του Λυκουρέντζου θα έχει ένα βέβαιο μέλλον στην εκπαίδευση, εάν φυσικά ο Υφυπουργός μπαμπάκας της δεν προλάβει να τη βολέψει ως διευθυντικό στέλεχος κανενός δημόσιου οργανισμού. Άλλωστε για το μέλλον της κορούλας του τον ψήφισαν τα θύματα που τρέχουν να πάρουν τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια από το γραφείο του.