Saturday, August 8, 2009

Τα λαμόγια της Σιβιτανιδείου

Φαίνεται ότι στη Σιβιτανίδειο δεν υπάρχει όριο στην ευρηματικότητα των πάσης φύσεως συνδικαλιστών. Σειρά έχουν τώρα τα λαμόγια που έγιναν αναπληρωτές στη Σιβιτανίδειο και τώρα έβαλαν πλώρη για τη δια βίου εξασφάλισή τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση των λαμογιών αυτών για να δείτε τη δίχως όρια ξετσιπωσιά τους. Ζητούν να εξασφαλίσουν μόνιμη θέση στη Σιβιτανίδειο ακόμα και όσοι είναι ένα χρόνο αναπληρωτές, γιατί θεωρούν ότι αυτό τους δίνει τεράστια πείρα, οπότε δε χρειάζεται να κάνουν οι υπόλοιποι που είναι απ'έξω αιτήσεις και να κουράζεται η Σιβιτανίδειος με τη διαδικασία!



Μας πληροφορούν λοιπόν πως είναι ταπεινωτικό να περνούν από συνέντευξη, αντί να πουν την αλήθεια πως αγωνιούν μήπως το μέσο τους δε καταφέρει να τους ξαναβάλει του χρόνου!

Σε μία περίεργη αποστροφή ομολογούν και πως εκβιάζεται η σιωπή τους. Σιωπή για ποιό θέμα άραγε; Τι συμβαίνει μέσα στη Σιβιτανίδειο (ή και έξω από αυτή) που χρειάζεται να εκβιαστεί η σιωπή κάποιων λαμογιών αναπληρωτών;



Έχουμε λοιπόν και στους αναπληρωτές μία νέα μορφή αριστοκρατίας, τους αναπληρωτές της Σιβιτανιδείου, που θεωρούν ότι έχουν προβάδισμα έναντι όλων γιατί "γνωρίζουν τα παιδιά"! Αστεία επιχειρήματα ελεεινών συνδικαλιστάδων που δεν έχουν καμιά ντροπή προκειμένου να βολευτούν σα λαμόγια που είναι.

Στο τέλος κάνουν και μία συγκινητική επίκληση περί νομίμου και ηθικού, που φαίνεται πως είναι πολύ της μόδας τελευταία, και μας ενημερώνουν ότι η επαναπρόσληψη των λαμογιών γίνεται κατά κόρο στους εργασιακούς χώρους που επιθυμούν την προστιθέμενη αξία των εργαζομένων τους. Ακούγεται αυτό σαν νεοφιλελεύθερο μανιφέστο; Προσέξτε, τα φαινόμενα ίσως και να απατούν...

Το θέμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρασκήνιο και θα επανέλθουμε.